zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

vrijwilligers

Zonder de vele vrijwilligers zou het DOC-T niet bestaan. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste mensen die vrijwilligerswerk willen doen. Om vrijwilliger te kunnen worden moet je minimaal 17 jaar zijn en natuurlijk van dieren houden. Hier volgen de onderdelen waarvoor wij altijd op zoek zijn naar vrijwilligers:

Vrijwilliger bij het DOC-T

Als vrijwilliger op het asiel heb je een grote variatie aan mogelijkheden. Afhankelijk van wat je wilt en wat bij je past kun je kiezen voor verzorging van honden en/of katten. De verzorging van de dieren houdt in dat je de verblijven schoonmaakt, de dieren voert, eventueel de medicijnen geeft, de honden uitlaat en met de katten speelt. Daarnaast zijn er ook andere taken zoals balie/receptie, enzovoort.

Vrijwilliger bij de Dierenambulance

Als vrijwilliger op de Dierenambulance heb je als chauffeur natuurlijk een rijbewijs nodig. Maar je kunt ook mee als bijrijder en dan is dat weer niet persé nodig. Ook is het mogelijk om vanuit huis in de avonduren als centralist te werken. Wel moet je voorbereid zijn op allerlei situaties waarin je het hoofd koel moet houden.

Interesse om als vrijwilliger te werken op het asiel of op de dierenambulance? Mail dan naar info@doct.nl en vermeld hierbij je contactgegevens, ervaring en beschikbaarheid.

Momenteel hebben we genoeg vrijwilligers en nemen we voorlopig geen nieuwe vrijwilligers aan.

Kittengastgezin

Je kunt je aanmelden als gastgezin voor de opvang van kittens. Ieder jaar worden er talloze kittens geboren en het DOC-T helpt deze kittens door opvang in gastgezinnen. Voor veel kittens de enige overlevingskans. Daar krijgen zij de opvoeding en zorg om als huiskat door het leven te kunnen gaan. Gastgezinnen zijn er nooit genoeg en daarom zijn we altijd op zoek naar gezinnen die willen zorgen voor een tijdelijke opvang in een voor kittens veilige omgeving.

Waar moet een kittengastgezin aan voldoen?

 • U woont in Tilburg, Rijen of directe omgeving.
 • Hebt u eigen huisdieren? Dan moeten deze volledig ingeënt zijn.
 • U beschikt over een internetverbinding en computer.
 • Onder andere ter bescherming van uw eigen huisdieren, hebt u de hele opvangperiode een aparte kamer beschikbaar.
 • En u beschikt over een auto en rijbewijs. Dit in verband met bezoek aan onze dierenarts.

Welke ondersteuning krijgt het gastgezin?

 • U wordt volledig begeleid door het DOC-T.
 • Alle kosten van de kittenopvang worden door het DOC-T betaald (met uitzondering van de door uzelf aangeschafte artikelen).
 • Van het DOC-T krijgt u materialen voor de kittenopvang in bruikleen (bench, kattenbak, reismand, kruik et cetera).
 • Voeding, kattenbakkorrels e.d. worden via het DOC-T verstrekt.
 • De medische zorg gaat via de dierenarts van de dierenopvang.
 • Elk gastgezin ontvangt een uitgebreide handleiding.

Wilt u bijdragen aan het welzijn van kittens en hebt u voldoende tijd en ruimte om ze tijdelijk op te vangen? Mail dan naar Kittenproject: kittenproject.doct@gmail.com.

dierenambulance
dierenambulance