zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

dagbesteding en sociale activering

Als betaald werk voor jou (nog) niet haalbaar is en je bent op zoek naar een zinvolle invulling van je dag, of als je vrijwilligerswerk wilt doen maar je vindt het moeilijk om zomaar ergens binnen te stappen? Dan is begeleid vrijwilligerswerk misschien iets voor jou.

Je kunt dan begeleiding krijgen bij het vrijwilligerswerk op het DOC-T. We noemen dit dagbesteding of sociale activering.

Je doet hetzelfde werk als de andere vrijwilligers, maar je krijgt daarbij begeleiding van een jobcoach. Ook de leiding op de werkvloer heeft waar nodig extra aandacht voor je.

Hoe die begeleiding er uitziet is afhankelijk van wat jij nodig hebt.  Dat geldt ook voor het werk dat  je gaat doen en op welke dagen je komt werken. Het is wel belangrijk dat je, nadat je ingewerkt bent, zelfstandig kunt werken.

Wanneer kom je in aanmerking voor begeleiding bij je werk?

  • Als je een CIZ-indicatie voor dagbesteding hebt.
  • Als je een PGB hebt.
  • Als je een Wajong-uitkering hebt en de UWV sociale activering voor je wil inkopen.

Als je niet weet of bovenstaande op jou van toepassing is, kunnen we samen kijken of dit mogelijk is. Neem voor meer informatie of een afspraak contact op met Roosmarie Seijsener, telefonisch 06-29043181 of per e-mail: roosmarie.seijsener@diamant-groep.nl

 Citaten uit interviews:

“Als ik mij iets minder voel, dan weet ik dat de liefde van/voor dieren mij daar overheen helpt. Ook vind ik het fijn dat er altijd iemand is om mee te praten. Ik heb veel geleerd, niet alleen over dieren, maar ook over mijzelf”

“Sinds ik hier werk zit ik veel beter in mijn vel en heb ik veel meer zelfvertrouwen gekregen”

“In het begin werkte ik 2 ochtenden per week. Het werk en de sfeer bevielen me zo goed, dat ik het aantal dagdelen snel ging uitbreiden”

“Katten socialiseren is prima te doen vanuit mijn rolstoel”

dierenambulance