zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

veelgestelde vragen

Over DOC-T

Waar vind ik het DOC-T?
Het DOC-T ligt aan de Wielevenweg 20, 5048 CL Tilburg.
Wat zijn de openingstijden van het DOC-T?
Het DOC-T is van maandag t/m zaterdag voor publiek geopend van 13:00 – 16:00 uur
Is het DOC-T ook een pension?
Nee, het DOC-T is geen pension. In een crisissituatie kan er een regeling getroffen worden in de vorm van tijdelijke “sociale opvang”
Kan ik mijn dieren bij het DOC-T ook laten enten?
Het is niet mogelijk om dieren te laten enten, dit is voorbehouden aan een dierenarts, graag verwijzen wij u hier voor door naar Dierenkliniek Rijen.
Kan ik mijn dier bij het DOC-T laten chippen?
Graag zelfs, tegen een scherp tarief chippen en registreren wij uw dier. U krijgt daarmee een grotere zekerheid om uw dier bij vermissing terug te vinden.
Vangt het DOC-T ook andere dieren op?
Nee, het DOC-T vangt alleen zwerfhonden en –katten op. Voor andere dieren kunnen wij u doorverwijzen naar andere opvangcentra.

 

Hond of kat adopteren

Moeten we een afspraak maken om te komen kijken?

• Nee, u hoeft geen afspraak te maken. Gedurende de openingstijden bent u van harte welkom om ons te bezoeken. In de ontvangsthal is informatie in te zien van de plaatsbare honden en katten. Bij ontvangst wordt uw belangstelling voor een hond en/of kat met een baliemedewerkster besproken.

• Heeft u belangstelling voor een kat dan kunt u kennismaken met de katten in de losloopruimte en krijgt u aanvullende informatie van een van de dierenverzorgers.

• Heeft u belangstelling voor een hond dan wordt in overleg een keuze gemaakt welke hond het best bij u past. Als er een geschikte hond verblijft wordt de hond uit zijn verblijf gehaald om kennis te maken en kan een proefwandeling worden gemaakt.

Kan ik een dier op proef meekrijgen?

Nee, dieren worden niet op proef meegegeven. U krijgt wel de gelegenheid om met een hond te gaan wandelen. Indien u twijfelt kan het dier voor de maximale duur van drie dagen besproken worden.

Wat kost een hond of kat?
Elders op deze website vindt de tarieven van het DOC-T. (hond en kat)
Wat is er allemaal in de prijs inbegrepen?
• Voor zowel honden als katten geldt dat ze zijn geënt, gechipt en geregistreerd, ontvlooid/ontwormd en u krijgt een zakje voer met voedingsinformatie en advies.

• Voor volwassen katten geldt dat ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn en voor kittens krijgt u een doorverwijzing om dit op een later tijdstip kosteloos te laten doen bij de Dierenkliniek waarmee het DOC-T samenwerkt.

Hoe neem ik mijn dier mee naar huis?
• Als u een hond aanschaft zorg dan dat u een passende hondenriem meeneemt.

• Als u een kat aanschaft neem dan een reismandje mee, eventueel kan deze tegen betaling van een borgsom van het DOC-T geleend worden.

Hoe kan er betaald worden?
• Bij voorkeur wordt er per pin betaald.

• Uiteraard kan er ook contant betaald worden.

• Op rekening heeft niet onze voorkeur maar is in sommige sitauties mogelijk, meer infomatie hierover ontvangt u bij de balie. Er worden wel administratiekosten in rekening gebracht. U dient daarbij een geldig legitimatiebewijs te kunnen overleggen.

 

Vermiste en verloren dieren

Er loopt een kat los over straat, wat moet ik doen?
 • In Nederland mogen katten loslopen. Katten die aan komen lopen hebben meestal een “thuis” waar ze verzorgd worden. Ga de kat dus niet voeren, meestal gaat de kat vanzelf de terugweg naar huis zoeken. Als de kat na drie dagen zonder te voeren niet weg is gegaan, kunt u contact opnemen met het DOC-T.
 • Katten die gewond, sterk vermagerd zijn of ziek lijken worden wel direct opgevangen op het DOC-T. U kunt hiervoor tijdens kantooruren contact opnemen met het DOC-T: 013 54 35 209, buiten deze tijden met de alarmlijn van de Dierenambulance: 013 54 20 055.
Er loopt een hond los over straat, wat moet ik doen?

 • Honden moeten in Nederland aangelijnd zijn. Een loslopende hond vormt een gevaar voor het verkeer en zichzelf. Neem tijdens kantooruren contact op met het DOC-T: 013 54 35 209, buiten deze tijden met de alarmlijn van de Dierenambulance: 013 54 20 055. Als het mogelijk is vangt u de hond zelf en houdt u het dier vast totdat de Dierenambulance de hond van u kan overnemen. Tijdens kantooruren mag u de hond ook zelf naar het DOC-T brengen.
 • De Dierenambulance komt niet voor een loslopende hond, pogingen om het dier te vangen mislukken vaak waardoor het dier zich opgejaagd voelt en een groot gevaar voor het verkeer vormt.

Als het om een agressieve hond gaat heeft de Dierenambulance middelen om de hond op een veilige manier mee te nemen, neem geen onnodige risico.

Ik ben mijn hond of kat kwijt, wat moet ik doen?
 • Als u een dier kwijt bent kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het DOC-T: 013 54 35 209, misschien is uw dier inmiddels gevonden en hier tijdelijk opgevangen.
 • Als uw hond nog niet opgevangen is worden de gegevens van u en uw hond genoteerd zodat wij contact met u op kunnen nemen zodra de hond gemeld wordt.
 • Voor vermiste en gevonden dieren kunt u zich aanmelden op www.amivedi.nl, dit is de bemiddelingssite voor vermiste en gevonden dieren.

 

Werken bij DOC-T

Ik wil graag met dieren werken, welke mogelijkheden biedt het DOC-T?
 • Op het DOC-T zijn geen betaalde banen vacant.
 • Voor onbetaald vrijwilligerswerk zijn er diverse mogelijkheden, zoals: Dierenverzorging bij de honden en/of katten; dierenambulance (chauffeur, bijrijder, centralist); balie/receptie; gastgezin (kittenopvang)
 • Het DOC-T biedt ook mogelijkheden voor dagbesteding en sociale activering, voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen: 013-5435209 of 06-25043181.

 

Overige vragen

Worden de dieren op het DOC-T geëuthanaseerd?
 • Het DOC-T is erkend door de Landelijke Inspectie Dienst (LID). Dit houdt in dat het DOC-T voldoet aan de regels die gesteld worden aan dierenopvang zoals deze door de Dierenbescherming geëist worden (Erkenningsregeling).
 • Euthanasie word toegepast op dieren die teveel pijn lijden en waarbij met de gangbare medische behandelingen geen verbeteringen aangebracht kunnen worden.
 • Voor dieren die niet herplaatsbaar zijn in verband met gedrag (b.v. agressie) en waar door deskundigen wordt vastgesteld dat daarin door training en heropvoeding geen verbeteringen te verwachten zijn wordt tot euthanasie besloten door een Euthanasiecommissie. Deze commissie is samengesteld uit een aantal vaste medewerkers van het DOC-T (Beheerders en Dierenartsassistent), de Dierenarts en een onafhankelijk deskundig extern persoon.
 • Leeftijd, verblijfsduur en aantal dieren op het DOC-T zijn nooit redenen tot euthanasie.
Er ligt een hond of kat dood op straat, wat moet ik doen?
 • Dode dieren worden opgehaald/verwijderd van de straat door het BAT (Gemeentelijke Reinigingsdienst) telefoon: 14013.
 • De Dierenambulance rijdt alleen voor dieren in nood, dieren die verwaarloosd of gewond aangetroffen worden en loslopende honden die vastgehouden worden.

 

 

 

 

dierenambulance
dierenambulance