zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

veelgestelde vragen

Over Dierenopvang Hart van Brabant

Waar vind ik Dierenopvang Hart van Brabant?
Dierenopvang Hart van Brabant ligt aan de Wielevenweg 20, 5048 CL Tilburg.
Wat zijn de openingstijden van Dierenopvang Hart van Brabant?
Dierenopvang Hart van Brabant is van maandag t/m zaterdag voor publiek geopend van 13:00 – 16:00 uur (LET OP! Adoptiegesprekken altijd op afspraak)
Is Dierenopvang Hart van Brabant ook een pension?
Nee, Dierenopvang Hart van Brabant is geen pension. In een crisissituatie kan er een regeling getroffen worden in de vorm van tijdelijke “sociale opvang”
Kan ik mijn dieren bij Dierenopvang Hart van Brabant ook laten enten?
Het is niet mogelijk om dieren te laten enten, dit is voorbehouden aan een dierenarts, graag verwijzen wij u hier voor door naar Dierenkliniek Rijen.
Kan ik mijn dier bij Dierenopvang Hart van Brabant laten chippen?
Graag zelfs, u krijgt daarmee een grotere zekerheid om uw dier bij vermissing terug te vinden.
Vangt Dierenopvang Hart van Brabant ook andere dieren op?
Nee, Dierenopvang Hart van Brabant vangt alleen zwerfhonden en –katten op. Voor andere dieren kunnen wij u doorverwijzen naar andere opvangcentra, zoals het Vogelasiel Tilburg.

Hond of kat adopteren

Moeten we een afspraak maken om te komen kijken?

• Ja. Op onze website staan de beschikbare dieren. Wanneer een profiel u aanstaat, kunt u een mail sturen naar info@doct.nl. Hierin geeft u uw interesse aan.  U krijgt vervolgens een belangstellingsformulier, die u ingevuld terug kunt mailen. Dit formulier geeft alleen aan dat u geïnteresseerd bent in het desbetreffende dier en betekend niet dat het dier voor u gereserveerd is. Zodra we het formulier ontvangen hebben, wordt uw aanvraag in behandeling genomen en hoort u zo spoedig mogelijk van ons en wordt u voor een eventuele kennismaking uitgenodigd.

Kan ik een dier op proef meekrijgen?

Nee, dieren worden niet op proef meegegeven.

Wat kost een hond of kat?
Elders op deze website vindt de tarieven van Dierenopvang Hart van Brabant. (hond en kat)
Wat is er allemaal in de prijs inbegrepen?
• Voor zowel honden als katten geldt dat ze zijn geënt, gechipt en geregistreerd, ontvlooid/ontwormd en u krijgt een zakje voer met voedingsinformatie en advies.

• Voor volwassen katten geldt dat ze gecastreerd of gesteriliseerd zijn en voor kittens krijgt u een doorverwijzing om dit op een later tijdstip kosteloos te laten doen bij de Dierenkliniek waarmee Dierenopvang Hart van Brabant samenwerkt.

Hoe neem ik mijn dier mee naar huis?
• Als u een hond aanschaft zorg dan dat u een passende hondenriem en halsband of tuig meeneemt.

• Als u een kat aanschaft neem dan een reismandje mee, eventueel kan deze tegen betaling van een borgsom van Dierenopvang Hart van Brabant geleend worden.

Hoe kan er betaald worden?
• Bij voorkeur wordt er per pin betaald.

• Uiteraard kan er ook contant betaald worden.

• Op rekening heeft niet onze voorkeur maar is in sommige situaties mogelijk, meer informatie hierover ontvangt u bij de balie. Er worden wel administratiekosten in rekening gebracht.

Vermiste en verloren dieren

Er loopt een kat los over straat, wat moet ik doen?
 • In Nederland mogen katten loslopen. Katten die aan komen lopen hebben meestal een “thuis” waar ze verzorgd worden. Ga de kat dus niet voeren, meestal gaat de kat vanzelf de terugweg naar huis zoeken. Als de kat na drie dagen zonder te voeren niet weg is gegaan, kunt u contact opnemen met Dierenopvang Hart van Brabant.
 • Katten die gewond, sterk vermagerd zijn of ziek lijken worden wel direct opgevangen op Dierenopvang Hart van Brabant. U kunt hiervoor contact opnemen met de alarmlijn van de Dierenambulance: 013-5420055.
Er loopt een hond los over straat, wat moet ik doen?

 • Honden moeten in Nederland aangelijnd zijn. Een loslopende hond vormt een gevaar voor het verkeer en zichzelf. U kunt hiervoor contact opnemen met de alarmlijn van de Dierenambulance: 013-5420055. Als het mogelijk is vangt u de hond zelf en houdt u het dier vast totdat de Dierenambulance de hond van u kan overnemen. Tijdens kantooruren mag u de hond ook zelf naar Dierenopvang Hart van Brabant brengen.
 • De Dierenambulance komt niet voor een loslopende hond, pogingen om het dier te vangen mislukken vaak waardoor het dier zich opgejaagd voelt en een groot gevaar voor het verkeer vormt.

Als het om een agressieve hond gaat heeft de Dierenambulance middelen om de hond op een veilige manier mee te nemen, neem geen onnodige risico.

Ik ben mijn hond of kat kwijt, wat moet ik doen?
 • Als u een dier kwijt bent kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Dierenopvang Hart van Brabant: 013-5435209, misschien is uw dier inmiddels gevonden en hier tijdelijk opgevangen.
 • Als uw hond nog niet opgevangen is worden de gegevens van u en uw hond genoteerd zodat wij contact met u op kunnen nemen zodra de hond gemeld wordt.
 • Voor vermiste en gevonden dieren kunt u het dier aanmelden op www.amivedi.nl, dit is de bemiddelingssite voor vermiste en gevonden dieren.

Werken bij Dierenopvang Hart van Brabant

Ik wil graag met dieren werken, welke mogelijkheden biedt Dierenopvang Hart van Brabant?
 • Op Dierenopvang Hart van Brabant zijn geen betaalde banen vacant.
 • Voor onbetaald vrijwilligerswerk zijn er diverse mogelijkheden, zoals: Dierenverzorging bij de honden en/of katten; dierenambulance (chauffeur, bijrijder, centralist); balie/receptie; gastgezin (kittenopvang)
 • Dierenopvang Hart van Brabant biedt ook mogelijkheden voor dagbesteding en sociale activering, voor meer informatie hierover kunt u contact met ons opnemen: 013-5435209 of 06-25043181.

Overige vragen

Worden de dieren op Dierenopvang Hart van Brabant geëuthanaseerd?
 • Dierenopvang Hart van Brabant is erkend door de Landelijke Inspectie Dienst (LID). Dit houdt in dat Dierenopvang Hart van Brabant voldoet aan de regels die gesteld worden aan dierenopvang zoals deze door de Dierenbescherming geëist worden (Erkenningsregeling).
 • Euthanasie word toegepast op dieren die teveel pijn lijden en waarbij met de gangbare medische behandelingen geen verbeteringen aangebracht kunnen worden.
 • Voor dieren die niet herplaatsbaar zijn in verband met gedrag (b.v. agressie) en waar door deskundigen wordt vastgesteld dat daarin door training en heropvoeding geen verbeteringen te verwachten zijn wordt tot euthanasie besloten door een Euthanasiecommissie. Deze commissie is samengesteld uit een aantal vaste medewerkers van Dierenopvang Hart van Brabant (Beheerders en Dierenartsassistent), de Dierenarts en een onafhankelijk deskundig extern persoon.
 • Leeftijd, verblijfsduur en aantal dieren op Dierenopvang Hart van Brabant zijn nooit redenen tot euthanasie.
Er ligt een hond of kat dood op straat, wat moet ik doen?
 • Dode dieren worden tijdens kantooruren opgehaald/verwijderd van de straat door het BAT (Gemeentelijke Reinigingsdienst) telefoon: 14013.
 • Buiten kantooruren kunt u hiervoor contact opnemen met de alarmlijn van de Dierenambulance: 013-5420055.
 • De Dierenambulance rijdt verder alleen voor dieren in nood, dieren die verwaarloosd of gewond aangetroffen worden, loslopende honden die vastgehouden worden.
dierenambulance
dierenambulance