Medische hulp

Alle dieren die bij ons binnenkomen worden nagekeken door de dierenarts op eventuele ziektes of gebreken. Ze worden ingeënt en gechipt. Katten worden ook nog geneutraliseerd.

Gebitssaneringen….

Regelmatig zijn er publicaties over de slechte conditie van zwerfdieren die in de asielen opgevangen worden, ook het DOC-T ervaart dit probleem. Om een dier te kunnen plaatsen dient deze in een goede conditie te zijn, nieuwe eigenaren willen immers niet direct voor hoge kosten komen staan. Met name de slechte staat van het gebit van zowel honden als katten leidt tot grote problemen, net als mensen ervaren dieren tandpijn. Maandelijks krijgt het DOC-T dieren binnen die een grondige gebitssanering moeten ondergaan. Dit is een tijdrovende chirurgische ingreep onder volledige narcose en daarmee zeer kostbaar. Met uw donatie kunnen wij de dieren van hun tandpijn af helpen.

Maar daarnaast zijn er altijd dieren die bijzondere medische hulp nodig hebben, zoals Simba en Picasso. Hun medische behandelingen zijn duur. Help Simba en Picasso beter worden.

Zielige honden…

Picasso3(8144)

Picasso bleek pijn te hebben, alle symptomen, (houding kopje, mank lopen, pijnlijke hals/nek e.d.) wezen in de richting van een nek-hernia. Er is een mri-scan gemaakt die deze diagnose bevestigde. De hernia bleek operabel met een zeer grote kans op een blijvend herstel.

Lees meer en doneer


 Zielige katten…Schimmelkatten 006 vierkant

Het DOC-T is getroffen door een schimmelbesmetting bij de katten. Het gaat om 63 katten. Behandeling kost erg veel geld, ongeveer € 150,- per kat. Help het DOC-T de schimmeluitbraak te bestrijden door uw donatie.

Lees meer en doneer