Medische hulp

Alle dieren die bij ons binnenkomen worden nagekeken door de dierenarts op eventuele ziektes of gebreken. Ze worden ingeënt en gechipt. Katten worden ook nog geneutraliseerd.

Gebitssaneringen.

Regelmatig zijn er publicaties over de slechte conditie van zwerfdieren die in de asielen opgevangen worden, ook Dierenopvang Hart van Brabant ervaart dit probleem. Om een dier te kunnen plaatsen dient deze in een goede conditie te zijn, nieuwe eigenaren willen immers niet direct voor hoge kosten komen staan. Met name de slechte staat van het gebit van zowel honden als katten leidt tot grote problemen, net als mensen ervaren dieren tandpijn. Maandelijks krijgt het Dierenopvang Hart van Brabant dieren binnen die een grondige gebitssanering moeten ondergaan. Dit is een tijdrovende chirurgische ingreep onder volledige narcose en daarmee zeer kostbaar. Met uw donatie kunnen wij de dieren van hun tandpijn af helpen.

Maar daarnaast zijn er altijd dieren die bijzondere medische hulp nodig hebben. Hun medische behandelingen zijn duur.


 Schimmeluitbraak Schimmelkatten 006 vierkant

Dierenopvang Hart van Brabant is in het verleden getroffen door een schimmelbesmetting bij de katten. Het ging om 63 katten. Behandeling kost erg veel geld, ongeveer € 150,- per kat. Een schimmeluitbraak kan uiteraard ieder moment weer optreden ondanks alle voorzorgsmaatregelen. Help het Dierenopvang Hart van Brabant door middel van uw donatie.

Lees meer en doneer