zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

over ons

Het DierenOpvangCentrum-Tilburg e.o.
Het DOC-T heeft als doel het opvangen van zwerf- en afstandsdieren. Honden en katten krijgen er de verzorging en aandacht die ze nodig hebben, totdat een nieuwe eigenaar ze een thuis biedt. Een flink aantal vrijwilligers en een klein aantal vaste medewerkers zorgen er iedere dag voor de dieren.

Het DOC-T (voorheen Dierenasiel Tilburg) bestaat sinds 1976. Vanaf 2007 wordt het DOC-T geëxploiteerd door de Diamant-groep. Begin 2010 heeft het DOC-T het nieuwe gebouw aan de Wielevenweg in gebruik genomen en in de loop van dat jaar is het keurmerk Erkenningsregeling Asielen’  behaald.

In 2002 heeft de Dierenbescherming de ‘Erkenningsregeling Asielen’ geïntroduceerd, een soort keurmerk voor dierenasielen. Om voor deze erkenning in aanmerking te komen moet een asiel zijn werkwijze, het beleid voor onder meer de opname, verzorging en plaatsing van dieren en het personeelsbeleid in kaart brengen.
Een en ander moet minimaal overeenkomen met de wettelijke eisen (het Honden- en kattenbesluit 1999). Aanvullend moet het asiel voldoen aan een aantal extra (welzijns)eisen van de Dierenbescherming. Zo moet men zich committeren aan het euthanasiebeleid van de Dierenbescherming en mogen medewerkers of bestuursleden van een erkend asiel niet zelf fokken of handelen met dieren of jagen.

Telefonische bereikbaarheid DOC-T en Dierenambulance
DOC-T (013 543 52 09)
Maandag t/m zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur.

Dierenambulance (013 542 00 55)
De Dierenambulance is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.

Bezoektijden
Maandag t/m zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur.

dierenambulance
dierenambulance