zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Loesje – Filmpje!


Soort vacht:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij katten:

Kan bij honden:

Moet naar buiten:


Omschrijving

 

Ras: Europese Korthaar
Geboren: omstreeks 20 augustus 2022
Medisch: gevaccineerd, gechipt, gesteriliseerd, ontwormd, ontvlooid
Karakter: ontzettend knuffelig, beetje schrikachtig
Zindelijk: ja
Herkomst: zwerver
Diponummer: 13372

 

Loesje is met haar broertjes en zusjes gevonden op een boerderij. Ze waren erg angstig. Gelukkig kwamen ze snel over hun angst heen en bleken ze erg lief te zijn.

Alle broertjes en zusjes zijn geplaatst, alleen Loesje nog niet. Loesje had een melktandje dat er niet uit wilde. Onder narcose is het tandje verwijderd. Bij controle bleek dat zij aanleg heeft voor het snel aanmaken van tandplak. Dit betekent dat de tanden van Loesje elke dag gepoetst moeten worden. Met een baby tandenborstel en daar iets lekkers op laat ze dat prima toe. Om het zeker niet te vergeten, hangt er bij het gastgezin een memoblaadje op de spiegel in de badkamer met de naam Loesje er op.

Ook zijn er speciale brokken die ze hiervoor zou kunnen krijgen. Deze zijn wat groter dan de gewone brokken. Doordat ze wat groter zijn, moet Loesje meer kauwen en wordt er meer tandplak verwijderd. Je zou bijvoorbeeld van deze brokken een paar kunnen geven aan het einde van de dag.

Verder is Loesje een ontzettende knuffelkat. Ze geeft veel kopjes. Zeker als ze honger heeft, dan komt ze kopjes geven om te vertellen dat het tijd is om te eten. Ze ligt ook heel graag op schoot en krijgt echt geen genoeg van het aaien. Dan gaat ze er helemaal voor liggen en soms vraagt ze om meer door een klein miauwtje te geven.

Loesje is een dominant katje. Ze kan goed overweg met de andere katten in het gastgezin maar het gaat wel zoals Loesje het wil. Loesje is de baas.

Loesje speelt heel graag. Dan is ze erg fanatiek! Ze is heel snel! Ze rent ook graag met haar speelgoedmuis door het huis. In haar bekje neemt ze die muis overal mee naar toe, naar boven en dan weer naar beneden. Zodra ze ziet dat er geen andere katten in de buurt zijn, gaat ze spelen met de muis.

Af en toe zet Loesje nog wel haar nageltjes uit bij het knuffelen. Ze laat het erg goed toe dat je dan even haar pootje pakt; dan trekt ze haar nageltjes weer in. Dit gaat wel steeds beter. Ze heeft het gewoon niet in de gaten als ze steeds haar nageltjes uitzet, dat ze dan overal achter blijft hangen. Loesje gaat zo op in het knuffelen en op haar rug liggen, dat ze vergeet om haar nageltjes in te houden. Ze geniet zo ontzettend van knuffelen. Ga je op de bank zitten met een dekentje, roep haar en Loesje zit er bij!

Soms komt het even niet uit om met haar te knuffelen, maar Loesje blijft dan over het toetsenbord lopen en probeert op schoot te gaan liggen tot je haar toch gaat knuffelen. Zo graag wil ze knuffelen.

We zoeken voor Loesje een rustig gezin/baasje. Loesje schrikt nog wel een beetje. Ze blijft ook een beetje angstig als er bezoek komt. Dat is even wennen voor haar maar ze zet zich daar wel snel overeen, zeker als ze beloond wordt met een kattensnoepje.
Dat Loesje een beetje voorzichtig blijft, heeft toch met haar tijd op straat te maken. Om deze reden denken wij dat een gezin zonder kinderen het beste is voor haar. Loesje is misschien wel een beetje angstig, maar omdat ze ontzettend graag knuffelt overwint ze haar angst makkelijk en zal ze snel een band opbouwen met haar nieuwe baasje(s).

Ben je op zoek naar een ontzettende knuffelkat en vind je het niet erg om haar tandjes te poetsen? Kun je een rustig plekje aanbieden voor Loesje? Kom dan snel kennis maken.

 

Deze kitten verblijft op dit moment in een gastgezin. Wilt u kennismaken, dan kunt u contact opnemen met het DIERENOPVANG HART VAN BRABANT van maandag t/m zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur op het telefoonnummer: 013-5435209. Dit kan alleen telefonisch, niet via de mail.

Plaatsbaar vanaf 20 maart 2023

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance