zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Whisky


Soort vacht:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij katten:

Kan bij honden:

Moet naar buiten:


Omschrijving


Ras: 
Europese Korthaar
Geschatte leeftijd: januari 2012
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gesteriliseerd
Karakter: erg voorzichtig, lief, knuffelig, vraag onze medewerker voor medische info
Zindelijk: ja
Herkomst: zwerver
Diponr: 12025

Whisky begint vaak al te mauwen als ze iemand die ze vertrouwd haar bench ziet naderen. Ze wil dan graag aandacht en begint al voordat je haar aanraakt met trappelen op haar dekentje. Ze vindt het dan ook erg fijn om geaaid te worden. Ze gaat er echt voor liggen en geniet er met volle teugen van. Ze kan echter wel eens aan hapje geven wanneer ze er ineens genoeg van heeft. Dit doet ze niet hard en is ook niet kwaad bedoelt maar ze heeft er dan gewoon even geen zin meer in.

Whisky was in het begin erg angstig. Ze trok zich terug in een schuildoos. Door haar rustig aan de omgeving, mensen en aanraking te laten wennen is ze meer ontspannen geworden. Ze zit nu meestal nog in haar bench. De laatste tijd komt ze er echter wel steeds vaker uit voor een korte wandeling. Ze vindt het allemaal nog heel spannend en kan dan ook snel, als ze plotseling iets hoort of ziet, weer terug haar bench in rennen.

Whisky heeft ataxie (dronkemans loopje) waardoor ze wat wiebelig loopt. We hebben haar hier nog nergens op zien springen dus we weten niet of ze dat goed kan. Het is dan ook raadzaam om haar hierom de eerste tijd goed in de gaten te houden.

Vanwege haar aandoening zoeken we ook een huisje waar ze niet de straat op gaat en dus eventueel met een afgesloten tuin of balkon.

We plaatsen Whisky het liefst in een huis zonder andere katten. Soms gaat het goed maar de andere keer kan ze naar een kat toe lopen, blazen en een tik uitdelen.

Wij zoeken voor Whisky iemand die haar de tijd gunt om rustig te wennen. Zoals gezegd zal het wel even duren voordat je haar vertrouwen hebt gewonnen en zal ze zich in het begin mogelijk lange tijd schuilhouden. Als je bereidt bent haar de ruimte en de tijd te geven en haar grenzen respecteert, heb je aan Whisky een leuke en gezellige huisgenoot.

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een kat niet geplaatst wordt. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan het beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het beheer verdere afspraken gemaakt worden

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance