zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Sammie – Nieuwe info – Filmpje!


Soort vacht:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij katten:

Kan bij honden:

Moet naar buiten: ,


Omschrijving


Ras: 
Europese Korthaar
Geschatte leeftijd: januari 2019
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gesteriliseerd, Sammie krijgt speciale voeding in verband met struviet (blaasgruis) voor meer info neem contact met ons op!
Karakter: zie omschrijving!
Zindelijk: ja
Herkomst: afstand
Diponr: 12209

Deze kat met mooie grote ogen heet Sammie en is 3 jaar.

Sammie moest op het begint in het asiel erg wennen en vond alles nog erg spannend. Vanuit haar veilige hok scande ze haar omgeving op mogelijk gevaar. Ondertussen heeft Sammie haar draai hier gevonden. Ze loopt vrij rond, komt naar je toe om je te begroeten en vind het fijn om dan op haar kopje en onder haar kinnetje geaaid te worden. Ook geeft ze je graag kopjes. Ze vind het ook leuk om af en toe met een hengeltje te spelen of achter een balletje aan te rennen.

Sammie heeft in haar vorige huisje het een en ander meegemaakt waardoor ze snel kan schrikken. Dit gebeurt vaak als handen te snel bewegen of een onverwachte beweging maken voor haar. Dit uit zich dan in een tikje of bijtje, vaak schrikt ze hier zelf ook van; loopt ze van je weg maar komt ze snel weer terug om weer aaitjes in ontvangst te nemen. Voor een nieuwe eigenaar is het belangrijk om haar hier niet voor te straffen maar zelf rustig te blijven; haar eventueel weer aan te halen als ze dit zelf wilt of haar even met rust te laten. Dit zal haar helpen om meer vertrouwen te krijgen en minder snel van dit soort situaties te schrikken, Sammie is een gevoelig poesje.

Bij haar vorige eigenaar zou Sammie in huis plassen, na onderzoek is gebleken dat Sammie struvietstenen in haar urine had. Hiervoor heeft Sammie een behandeling ondergaan met medicatie en voeding. Haar struvietstenen zijn hierdoor opgelost en nu krijgt zij hiervoor nog de speciale voeding om de struvietstenen op te lossen en te voorkomen. Sammie plast hierdoor nu niet meer naast de kattenbak.

Voor Sammie zijn we op zoek naar een rustige huissituatie zonder andere huisdieren en kinderen. Ze komt hier graag in het buitenverblijf, dus een afgezet balkon of kleine tuin zou heel fijn voor haar.

Wie geeft deze lieverd een tweede kans en laat haar opbloeien? Voel je je geroepen, maak dan een afspraak met ons.

 

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een kat niet geplaatst wordt. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan het beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het beheer verdere afspraken gemaakt worden

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance