zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Pluk


Soort vacht:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij katten:

Kan bij honden:

Moet naar buiten:


Omschrijving


Ras: 
Europese Korthaar
Geschatte leeftijd: mei 2015
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gesteriliseerd
Karakter: zie omschrijving!
Zindelijk: ja
Herkomst: afstand
Diponr: 12911

Maak kennis met de unieke Pluk. Voor deze speciale kat zoeken we een speciaal persoon.

Pluk is namelijk geen alledaagse kat. Deze poes van 7 jaar bezit een duidelijke voorkeur voor bepaalde personen. Jij kiest haar niet… zij kiest jou!

Van Pluk is afstand gedaan omdat ze na een verhuizing erg gestrest raakte en hier niet meer van afkwam. Door de hoge stress veranderde haar gedrag en plaste ze soms op andere plekken dan op de kattenbak.

Op het asiel doet Pluk het wel netjes op de bak. Wel zien we dat we te maken hebben met een erg gestreste kat. Pluk heeft maandenlang in een hokje gezeten en durfde er heel lang niet uit. Gelukkig ontdooit ze steeds meer en loopt ze nu steeds meer rond in het verblijf. Wel kan ze soms schrikken als het opeens druk is of er andere katten opeens voor haar neus staan. Ze springt dan al blazend snel terug in haar veilige hok.

We zien dat Pluk een duidelijke voorkeur heeft voor bepaalde mensen. Sommigen hoeven maar in de buurt te zijn en Pluk blaast er op los vanwege angst.

Maar ziet Pluk je wel zitten? Dan vindt ze het fijn als je tegen haar praat en bij haar hok staat. Ze geeft dan kopjes, leunt tegen je aan en vraagt om aaitjes. Ze geniet hier dan duidelijk van, wel kan ze door een onverwacht geluid schrikken en in elkaar duiken. Soms kan ze je dan even een tikje geven en dan is het beste om haar even rust te geven. Een paar minuten later is ze vaak weer wat gekalmeerd en kan je weer toenadering zoeken.

Pluk’s vorige eigenaar beschreef haar als een kat die niet goed tegen drukte kon maar als ze wel op haar gemak was lekker languit bij je in de buurt ging liggen. Ze vond het dan fijn om aangehaald te worden over haar koppie.

We zoeken dan ook een iemand voor Pluk die haar goed aanvoelt, haar subtiele signalen begrijpt en accepteert en die moeite wil steken om haar vertrouwen te winnen. Vanwege haar stressvolle karakter zoeken we een huis zonder kinderen of andere dieren.

We geloven dat als Pluk zich helemaal op haar gemak voelt, je echt een maatje voor het leven hebt. Wil jij er achter komen of je bij Pluk in de smaak valt? Maak dan nu een afspraak.

Medisch:

Pluk is bekend met atopie (Atopie (atopische dermatitis) bij katten is een huidziekte, waarbij uw kat overgevoelig is voor stoffen uit de omgeving, zoals huisstofmijt en pollen.) Hiervoor heeft zij levenslang medicatie. Met deze medicatie zijn de klachten goed onder controle te houden.

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een kat niet geplaatst wordt. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan het beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het beheer verdere afspraken gemaakt worden

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance