zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Nanda


Soort vacht:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij katten:

Kan bij honden:

Moet naar buiten:


Omschrijving


Ras: 
Europese Korthaar
Geschatte leeftijd: januari 2021
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gesteriliseerd
Karakter: zie omschrijving!
Zindelijk: ja
Herkomst: zwerver
Diponr: 13228

Van een boos en verward katje naar een schootkat. Deze poes kwam hier als zwerver binnen waardoor we niets weten over haar verleden. In het begin was het heel onwennig voor Nanda om opeens opgesloten te zitten en door mensen te worden verzorgd. Ze reageerde dan ook meestal angstig en boos als iemand toenadering zocht. Zo kon ze je een klap geven als je te dichtbij kwam.

Inmiddels beseft Nanda steeds beter dat mensen niet zo slecht zijn. Stiekem vindt ze zelfs al die aaitjes best lekker. Laatst ging ze zelfs bij iemand op schoot zitten en genoot duidelijk van al die aandacht. Dat was echt een overwinning voor haar! We zijn dan ook razend benieuwd hoe Nanda zich zal ontwikkelen als ze zich veilig en vertrouwd voelt bij een lief baasje.

Wel gedraagt Nanda zich nog erg voorzichtig en beweegt ze nog wat schichtig door het verblijf. Ook kan ze soms schrikken als je haar te wild aait en laat ze met een tikje weten dat ze het te spannend vindt. De truc is om haar rustig te benaderen en te aaien. Waardoor het duidelijk zichtbaar is wanneer je haar grens bereikt.

Nanda houdt absoluut niet van opgepakt te worden. Als je haar toch oppakt, laat ze met boze geluidjes horen hier niet van gediend te zijn.

Nanda laat de andere katten links liggen dus we denken dat ze het fijn vindt om in een huis te komen zonder andere dieren. Door haar neiging om te slaan als de angst of stress te hoog is, plaatsen we haar niet bij kinderen.

De ideale nieuwe eigenaar(s) is iemand met veel geduld en kattengevoel en die het leuk lijkt om haar vertrouwen voor zich te winnen. Wil jij dit avontuur met Nanda aangaan? Neem dan contact met ons op.

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een kat niet geplaatst wordt. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan het beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het beheer verdere afspraken gemaakt worden

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance