zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Nala – gereserveerd


Soort vacht:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij katten:

Kan bij honden:

Moet naar buiten:


Omschrijving


Ras: 
Europese Korthaar
Geschatte leeftijd: juni 2014
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gesteriliseerd, Nala heeft evenwichtsstoornissen door een eerdere middenoorontsteking. Dit heeft schade gegeven aan het evenwichtsorgaan en zal niet verder meer herstellen. Ze heeft er geen pijn aan en heeft zich grotendeels aangepast. Ze kan hier mee leven, mits in een veilige omgeving, binnen en met opstapjes.
Ze zou bijvoorbeeld wel van de trap kunnen vallen.
Karakter: zie omschrijving!
Zindelijk: ja
Herkomst: zwerver
Diponr: 7910

Nala is een prachtige, lieve schildpadkat van 7 jaar oud.

Ze is nog wat voorzichtig maar begint steeds meer te ontdooien. In het begin zat ze angstig wegdoken in een hokje maar als je er dan bij ging zitten en haar begon te aaien, ontspande ze vrij snel.

We laten haar hokje nu steeds vaker open en dan verkent ze de ruimte. Ze gaat de andere katten dan het liefst uit de weg. Ze is nog wat op haar hoede: als iemand plots binnenkomt of een onverwachte beweging maakt, zoekt ze snel de veiligheid van een doos op.

Gelukkig kan je haar dan geruststellen met aaitjes. Ze begint dan te spinnen, met haar pootjes te kneden en laat ze met kopjes tegen je hand weten dat je niet mag stoppen!

Nala loopt een beetje scheef met haar koppie.  Dit is een gevolg is van een vroegere middenoorontsteking.
Gelukkig ziet het scheve koppie er enkel aandoenlijk uit en lijkt Nala er helemaal geen last van te hebben!

Omdat Nala snel schrikt, denken we dat ze zich het beste thuis voelt in een rustig huishouden zonder (jonge) kinderen of dieren. De nieuwe eigenaar moet er rekening mee houden dat Nala tijd nodig heeft om te wennen.

Wie zorgt dat deze schildpad uit haar schulp kruipt?

Denkt u Nala te kunnen bieden wat ze nodig heeft, kom dan snel kennismaken.

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een kat niet geplaatst wordt. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan het beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het beheer verdere afspraken gemaakt worden

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance