zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Gijs – Filmpjes!


Soort vacht:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij katten:

Kan bij honden:

Moet naar buiten: , ,


Omschrijving


Ras: 
Europese Korthaar
Geschatte leeftijd: juni 2018
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd
Karakter: zie omschrijving!
Zindelijk: ja
Herkomst: afstand
Diponr: 13274

Gijs heet deze knappe jongen van ongeveer 4 jaar oud.

Gijs heeft de eerste tijd vast gezeten in een hok. Hij was ontzettend angstig en als je zijn hok open deed kon je rekenen op een aantal blaasjes, maar toch als je even doorzette kon je hem goed aaien.

Eén van de verzorgers is actief met hem bezig geweest, verleiden met iets lekkers, plakje kip of liquid stick, Gijs heeft er altijd wel zin in!.

Met deze verzorger heeft Gijs een echte vertrouwensband opgebouwd, telkens als hij het verblijf binnen gaat komt hij deze enthousiast begroeten.

Gelukkig is hij nu zo gewend dat hij vaak los mag rond lopen en komt dan regelmatig bij meerdere mensen een korte knuffel halen.

Vaak is hij dan bezig om alles te onderzoeken, maar kan af en toe al wel de rust vinden om eens rustig te liggen chillen.

Hij laat ook steeds meer zijn speelse kant zien, een hengeltje of achter een balletjes aan rennen, hij vindt het geweldig.

Gijs kan heel nieuwsgierig reageren op sommige andere katten, hij houdt ze dan in de gaten en loopt er met blije geluidjes voorzichtig op af om een neusje te geven.

Wij denken dan ook dat hij eventueel bij een andere sociale, rustige, niet dominante kat geplaatst kan worden.

Gijs heeft antidepressiva gekregen, hij zit nu in een afbouwfase, maar omdat hij het zo goed doet hebben we besloten om nu al een huisje voor hem te gaan zoeken.

Deze medicatie kan gewoon over zijn eten.

Gijs kan nog wel snel schrikken. Als je hem te snel benadert of te wild kan hij nog een blaasje geven, verder doet hij helemaal niks.

We zijn op zoek naar een rustig huisje, eventueel bij wat oudere rustige kinderen bij iemand die de tijd en het geduld heeft om zijn vertrouwen te gaan winnen.

De volgende eigenaar moet er wel rekening mee houden dat dit waarschijnlijk wat langer kan gaan duren.

Denk jij dat jij Gijs kunt bieden wat hij nodig heeft, neem dan snel contact met ons op voor een kennismaking.


Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een kat niet geplaatst wordt. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan het beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het beheer verdere afspraken gemaakt worden

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance