zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Eelco – Filmpje!


Soort vacht:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij katten:

Kan bij honden:

Moet naar buiten: , ,


Omschrijving


Ras: 
Europese Korthaar
Geschatte leeftijd: januari 2020
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd
Karakter: zie omschrijving!
Zindelijk: ja
Herkomst: zwerver
Diponr: 13145

Eelco is bij ons teruggekomen na plaatsing, de nieuwe eigenaar had helaas geen match met Eelco.

De vorige eigenaar geeft aan dat Eelco helemaal gek is op water, je kan hem niet blijer maken met stromend water, of een bakje met water voor hem neer te zetten met een speeltje erin. Hier kan hij zich prima mee vermaken! Ook op de opvang merken we dat het een groot feest is voor Eelco als wij met de gieter de waterbakken aan het vullen zijn. Een eventueel fonteintje voor drinkwater in zijn nieuwe huis zal hij ook zeker kunnen waarderen.

De vorige eigenaar geeft aan dat Eelco het lastig vind als er spullen van hem worden afgepakt bijvoorbeeld een speeltje of een ander voorwerp wat hij in huis heeft gevonden. Dit is prima op te lossen door met hem te ruilen, geef hem een paar brokjes, een snoepje of iets waar hij wel mee kan spelen en dan kan je het zonder problemen met hem ruilen.

Op de dierenopvang zien wij een aanhankelijke, energieke jonge kater.

Hij is als zwerver binnen gekomen, dus we weten helaas niets over zijn verleden.

Eelco houdt van aandacht, hij springt op schoot, geeft kopjes en kan niet genoeg krijgen van de knuffels.

Hij heeft ook veel energie, als je een speeltje pakt is hij er meteen bij, hij springt en rent hier dan fanatiek achter aan.

Als je bezig bent in het verblijf loopt hij gezellig met je mee omhoog kijkend voor aandacht.

Hij wil dan niet dat je weer weg gaat en hem alleen laat en kan dit dan aangeven door wat bijtjes of tikjes tegen je benen of voeten te geven. Ook vind Eelco het niet fijn om beperkt te worden en kan dit laten merken door een tik uit te delen of te bijten.

Eelco is erg gefrustreerd in het asiel.

Hij houdt niet van andere katten en zit daarom ook vaak opgesloten in een bench.

Hij heeft meer ruimte en vrijheid nodig dan wij hem kunnen bieden.

Soms kan zijn gedrag ook ineens omslaan als hij kopjes geeft of op schoot sprint, hij kan dan ineens een bijt geven of je arm vast pakken.

Het is echter moeilijk te voorspellen hoe dit zich zal gaan ontwikkelen in een (t)huissituatie, daarom plaatsen we hem niet bij kinderen.

Kun jij hem de ruimte en aandacht bieden die hij nodig heeft en heb jij interesse in Eelco? Neem dan snel contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een kat niet geplaatst wordt. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan het beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het beheer verdere afspraken gemaakt worden

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance