zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Bebo


Soort vacht:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij katten:

Kan bij honden:

Moet naar buiten:


Omschrijving


Ras:
Europese Korthaar
Geschatte leeftijd: mei 2019
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd, Bebo heeft een hartruisje, voor meer info neem contact met ons op!
Karakter: zie omschrijving!
Zindelijk: ja
Herkomst: afstand
Diponr: 13305

Bebo is bij ons binnengekomen nadat haar vorige eigenaar afstand heeft gedaan. Na de verhuizing van een appartement naar woning met tuin is Bebo zich onzeker gaan voelen en begonnen met plassen in huis. Bebo is op de opvang keurig zindelijk, er is geen medische oorzaak gevonden voor het plassen in huis.

Op de opvang is Bebo een lieve maar teruggetrokken poes, ze heeft duidelijk last van de katten om haar heen. Ze is haar hokje nog niet uitgekomen maar vind het wel heel erg fijn om knuffels van ons te ontvangen. Bebo heeft in haar vorige woning samengeleefd met kinderen, onze voorkeur in een nieuwe omgeving gaat uit naar plaatsing zonder kinderen omdat dit nu te heftig voor haar zou kunnen zijn.

Medisch: 

HCM is een spierziekte (myopathie) van het hart (cardio), waarbij de spierwand van de hartkamer sterk verdikt (hypertrofie) is.

HCM is genetisch, maar komt pas op latere leeftijd tot uiting, dit noemen we een verkregen hartziekte. Een kat wordt dus geboren met een genetische aanleg voor HCM maar óf, wanneer en in welke mate de kat HCM ontwikkelt is van vele andere factoren afhankelijk.

HCM is een erfelijke ziekte en komt even vaak voor bij katers als bij poezen. Dierenartsen hebben de indruk dat de ziekte steeds vaker voorkomt, in misschien wel vijf tot tien procent van alle katten.

Soms wordt de diagnose HCM per toeval gesteld. De kat heeft geen enkel symptoom passend bij een hartprobleem, maar bij een lichamelijk onderzoek wordt een hartruis gehoord en na een cardiologisch onderzoek wordt vastgesteld dat uw kat HCM heeft, zoals bij Bebo.

Omdat de ziekte gedurende het leven meestal meer schade aan de hartspier toebrengt, adviseren we altijd controle-onderzoeken om het verloop van de verslechtering in kaart te brengen.

Omdat katten met hartproblemen vaak in eerste instantie niets laten merken, kunnen echografische veranderingen ons waarschuwen voor problemen die op korte termijn kunnen ontstaan.

Wilt u graag kennismaking met Bebo? Neem dan snel contact met ons op voor een kennismaking.

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een kat niet geplaatst wordt. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan het beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het beheer verdere afspraken gemaakt worden

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance