zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Alfa – Filmpje!


Soort vacht:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij katten:

Kan bij honden:

Moet naar buiten: ,


Omschrijving


Ras: 
Europese Korthaar
Geschatte leeftijd: juli 2018
Medisch: gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd
Karakter: zie omschrijving!
Zindelijk: ja
Herkomst: afstand
Diponr: 12121

Van Alfa  is in eerste instantie afstand gedaan omdat de vorige eigenaar niet meer voor hem  kon zorgen.

De eerste eigenaar beschrijft Alfa als een kat met een eigen willetje en dat hij veel op zichzelf was. Deze karaktertrekken herkenden wij ook bij ons op het asiel.

Alfa is herplaatst, dit bleek helaas niet de juiste match te zijn. Alfa is na een tijdje terug gekomen omdat hij agressief gedrag vertoonde.
Dit agressieve gedrag zien wij niet op het asiel.

Sinds Alfa terug is zien wij een kat die het fijn vindt als je bij hem gaat zitten, als je tegen hem praat kan hij uitgebreid gaan liggen rollen. Hij komt regelmatig naar je toe om een paar aaitjes te halen of om je te onderzoeken, geeft kopjes, maar kan wat wispelturig reageren. Meestal vindt hij een paar aaitjes wel fijn, maar als je te lang door gaat of als hij er even geen zin in heeft kan hij je arm vast pakken en happen.

Alfa vindt het gewoon fijn om zijn eigen gang te gaan en aandacht te krijgen op zijn voorwaarden zonder dat er iets geforceerd wordt.

Alfa kan op zijn tijd nog erg speels zijn, als je een hengeltje pakt gaat hij hier zelf wel mee aan de slag, ook spelen met water vindt hij erg leuk. Hij gaat regelmatig met zijn pootjes in de waterbak staan en spettert er dan vrolijk op los.

Alfa is gek op brokjes, wij adviseren dan ook om meerdere voermomenten op een dag te houden en evt. gebruik te maken van voerpuzzels.

Wij zijn op zoek naar een huisje met lekker veel buitenruimte zodat hij op avontuur kan gaan, zonder kinderen en bij een baasje met enige kattenervaring.

Wilt u Alfa een nieuwe kans geven?

Neem dan contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Een kat kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielkatten. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een kat niet geplaatst wordt. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken en vragen te stellen aan het beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het beheer verdere afspraken gemaakt worden

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance