zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Yoska


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving


Ras:
Maltezer
Leeftijd: 10 jaar
Beharing: Langharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, gesteriliseerd, ontwormd en ontvlooid
Karakter: Vriendelijk, vermijdend
Kennis: Zit, hier
Zindelijk: Ja
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Wekelijks borstelen en regelmatig trimmen

Yoska is zwaar verwaarloosd bij ons binnengekomen en is hierdoor getraumatiseerd. Ze is erg vriendelijk als ze je kent maar kan onvoorspelbaar reageren door haar verleden. Aanraking associeert ze met pijn omdat ze door haar vervuilde vacht enorm veel pijn heeft gehad. Ze kan hierdoor met agressie reageren wanneer je haar oppakt of op gevoelige plekken aanraakt. We plaatsen haar daarom ook niet bij een gezin met kinderen. Naar bekende mensen reageert ze vriendelijk en maakt ze graag contact. Wanneer Yoska je beter kent, krijgt ze snel vertrouwen. Je kunt haar vertrouwen winnen met wat lekkers.

Yoska loopt netjes mee aan de lijn, ze snuffelt wat rond en maakt ook makkelijk contact met je. Aan de lijn is ze nieuwsgierig naar andere honden. Zodra ze goed onder commando staat zou ze ook los kunnen lopen.  Naar honden is ze selectief. Heeft u zelf al een hond dan zullen we hier kijken of er een match is met uw eigen hond. Ze kan helaas niet bij katten geplaatst worden.

Ze is al wat ouder maar is zeker nog in staat om dingen te leren. Hersenwerkjes helpen om ouderdomsklachten te voorkomen. Ze is goed te motiveren met voer, hier is ze gek op.

We hebben Yoska helaas niet in een huiselijke omgeving kunnen observeren. In haar kennel is ze onrustig en blaft ze veel naar omgevingsprikkels en voorbijgangers. Het is dan ook niet bij ons bekend of Yoska alleen thuis zou kunnen blijven. Yoska past goed bij mensen die haar in haar waarde laten en vrij laten om haar eigen keuzes te maken. Haar nieuwe eigenaar moet zich bewust zijn van Yoska haar onvoorspelbare gedrag en moet in staat zijn hier op een juiste manier op te reageren. Niet straffen of corrigeren! Yoska is een gezelschapshondje waar je lekker mee kunt wandelen en als gezelschap in huis

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

 

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance