zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Yinza – gereserveerd


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Teckel
Leeftijd: 4 jaar
Beharing: kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Vriendelijk, Sociaal, angstig, speels en enthousiast
Kennis: Geen
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Yinza is bij ons gekomen omdat ze niet meer overweg kon met haar zusje. Ze is een lief en onderdanig hondje naar mensen toe. Naar honden kan ze vrij pittig zijn en geeft ze duidelijk haar grens aan. We plaatsen haar dan ook niet bij andere honden. Buiten is Yinza selectief naar andere honden. Ze blaft en valt hier soms naar uit. Hierdoor raden wij het ook af om haar los te laten lopen.

Ze is ontzettend enthousiast en gericht op voer, dat kan ze nog wel eens bij je afdwingen. Beloon dit gedrag niet maar leer haar lekker te snuffelen in het gras, de snuffelbehoefte is groot. Yinza is erg voergericht en dus zeer trainbaar, het is raadzaam om een cursus met haar te doen. Speurwerk is ook echt een aanrader bij Teckels.

Naar bekende mensen is Yinza heel vriendelijk, zeer enthousiast en onderdanig. Naar onbekende mensen reageert ze soms wat vermijdend, maar ze ontspant snel. Naar kinderen toe is Yinza erg enthousiast. Hoe drukker de kinderen zijn, hoe drukker Yinza wordt; dit veroorzaakt veel opwinding bij haar.

Yinza is een ontspannen hondje in huis, ze blaft wel bij opwinding of als de deurbel gaat. Ze is gewend aan een bench, ze gedraagt zich erg rustig als ze hier in zit.

We zoeken voor Yinza een eigenaar die nog energie wil steken in de gehoorzaamheid. Yinza kan bij kinderen, mits deze ook in staat zijn om op een juiste manier op het gedrag van Yinza te reageren.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance