zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Tinneke – gereserveerd


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven: ,


Omschrijving

Ras: Beagle
Leeftijd: 6 jaar en 3 maanden
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Vriendelijk, enthousiast, rustig en schrikachtig
Kennis: Zit en hier
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Tinneke is bij ons binnengekomen, omdat haar vorige eigenaar wegens gezondheidsproblemen niet meer voor haar kon zorgen. Ze was daar vrijwel nooit alleen thuis, omdat haar eigenaar bijna altijd thuis was. We merken hier dat Tinneke gaat piepen en huilen wanneer ze alleen wordt gelaten. Ze zal in een nieuwe situatie moeten wennen, dit zal moeten worden opgebouwd. Tinneke is onzeker en in sommige situaties angstig. Dit uit zich o.a. in vermijdingsgedrag en stress.

Naar bekenden mensen reageert ze vriendelijk, is ze enthousiast in het begroeten, maar zoekt ze wel veel steun. Laat haar wel zelf naar je toe komen anders zal ze vermijdend gedrag vertonen. Bij onbekenden mensen zal ze eerst de kat uit de boom kijken, maar ze zoekt wel zelf veel contact. Bij kinderen schrikt ze snel als ze plotselinge bewegingen of geluiden maakt. Naar honden reageert ze vriendelijk, ze is niet opdringerig, maar heeft ook niet echt de behoefte om te spelen. Wanneer de andere hond te opdringerig is, geeft ze duidelijk haar grenzen aan. Mocht u zelf al een hond hebben dan kijken we hier op het asiel of er een klik is met uw eigen hond.

Tijdens het uitlaten reageert ze niet op andere honden of voorbijgangers, maar ze kan wel angstig reageren op het verkeer. Hierdoor zou ze niet los kunnen lopen.

Voor Tinneke zoeken we iemand die haar langzaam laat wennen aan een nieuwe situatie en haar geruststelt waar nodig is. Ze heeft veel uitdaging nodig, zoals neuswerk. Wat ook weer kan helpen bij het krijgen van vertrouwen.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance