zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Teddy – Gereserveerd


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving


Ras:
 Labrador Retriever
Leeftijd: 31 December 2012
Schofthoogte: 60 cm
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid. Teddy heeft in de rechter heup heupdysplasie met tekenen van slijtage. De HD en de slijtage zijn op de röntgenfoto redelijk ernstig. De linker heup is in orde. De aandoening in de rechter heup doet pijn en zal erger worden in de toekomst. Je merkt daar bij Teddy niets van, ze loopt goed, ontlast de poot niet en de bespiering is symmetrisch. Omdat we weten dat de aandoening toch pijn doet, is het advies om haar speciale voeding te geven. Dit is zowel goed voor de korte termijn als voor de lange termijn. Mocht ze in de toekomst meer pijn krijgen, dan is het ook aan te raden om haar pijnstillers te geven.
Hoe Teddy zich ontwikkeld met deze aandoening is niet helemaal voorspelbaar. Ze is ‘zonder klachten’ al 6 geworden. Je verwacht dat ze op latere leeftijd traag en stijf gaat worden. De speciale voeding gaat dit proces wel enigszins tegen. Teddy kan zeker nog een goed leven hebben met deze aandoening, als ze de kans krijgt.
Karakter: Druk, Enthousiast, Onstuimig, Vriendelijk
Kennis: Basiscommando`s
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Teddy heeft mee gedaan aan Ducth Cell Dogs. Voor meer informatie vraag het na bij een van onze medewerkers.

Teddy is een enthousiaste, drukke en onstuimige Labrador van 6 jaar oud. Teddy is bij ons binnengekomen omdat de thuissituatie bij de vorige eigenaar veranderd is en ze daardoor Teddy niet meer konden bieden wat hij nodig heeft. Daarvoor is Teddy als zwerver binnengebracht bij ons. Teddy is ontzettend druk, opgewonden, vrolijk, enthousiast als ze mee mag gaan wandelen. Teddy kan daardoor ook behoorlijk trekken aan de lijn. Teddy is niet onder de indruk van omgevingsprikkels, bij het zien van voorbijgangers en andere honden raakt ze opgewonden en trekt aan de lijn omdat ze er graag naar toe wil. Voor Teddy maakt het ook niet uit of je een bekend of onbekend persoon is, ze reageert altijd vrolijk, enthousiast, sociaal, druk en opgewonden. Het is een echte bruine Labrador! Teddy kon bij de vorige eigenaar loslopen maar reageerde dan wel op andere honden door middel van blaffen en uitvallen. Teddy reageert wisselend (selectief) op andere honden.

Teddy zou eventueel geplaatst kunnen worden met kinderen in huis, wel kinderen die al bekend zijn met een drukke en enthousiaste en af en toe wat lompe hond. Ze reageert op kinderen namelijk druk en enthousiast en kan lomp zijn. Teddy kan eventueel geplaatst worden met een andere hond in huis, afhankelijk of er een goede klik is tussen beide honden. Teddy vindt namelijk niet alle honden leuk, naar vooral nieuwe honden kan Teddy met veel opwinding reageren en dan ook uitvallen. Niet alle andere honden zijn hier van gediend en dit kan leiden tot een conflict. Bij de oud eigenaar heeft ze wel gespeeld met andere honden, als er dus een goede introductie is en het klikt van beide kanten zou het eventueel kinderen. Dit is uiteraard wel iets wat we uitgebreid hier op het DOC-T willen bekijken of er een eventuele match is met de eigen hond. Teddy kan eventueel ook met katten geplaatst worden, bij de vorige eigenaar leefde ze samen met de kat. Ze reageert wel opgewonden naar katten maar kan ze ook negeren. Ook hierbij is een goede introductie erg belangrijk en de kat des huizes moet er uiteraard ook van gediend zijn. Teddy gedraagt zich in huis goed, drukte in huis zorgt wel voor veel opwinding en hierdoor zal Teddy alleen maar drukker worden. Ook volgt ze graag de gezinsleden in huis overal naar toe. Ook alleen thuis zijn is voor Teddy geen probleem, bij de vorige eigenaar verbleef ze los in de woonkamer. Het alleen thuis zijn zal uiteraard langzaam opgebouwd moeten worden in de nieuwe situatie.

Teddy is een zeer trainbare hond, ze is erg enthousiast en is goed te motiveren. Ze heeft ook al een hoop basiscommando`s onder de knie. Teddy is ook dol op spelen met verschillende speeltjes, wel wil ze soms de speeltjes niet direct terug geven. We zijn voor Teddy op zoek naar een gezin die haar goed kunnen begeleiden in haar onstuimigheid en drukte. Ook is het belangrijk m.b.t. de medische situatie van Teddy dat het gezin weet waar ze aan beginnen, en dat het niet duidelijk is hoe Teddy zich met haar aandoening zal ontwikkelen. Denkt u Teddy te kunnen bieden wat ze nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismaking!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance