zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Taco


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Kruising Amerikaanse Stafford
Leeftijd: 29-03-2014
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Rustig, speels, knuffelig, onzeker
Kennis: Zit
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Wij hebben Taco leren kennen als een enorme lieverd. Zo komt ze altijd even snuffelen bij de vrijwilligers als ze langsloopt, en kijken of er nog iets lekkers te halen valt. Wanneer ze na een boswandeling weer terug is bij haar kennel kom je er dan ook niet onderuit om even uitgebreid te knuffelen voordat je de kennel uitstapt.  Hoewel ze naar bekende mensen erg vriendelijk is kan ze onbekende mensen nog wat spannend vinden. Ze is op deze momenten wat voorzichtig en afwachtend maar met wat lekkers heb je haar snel voor je gewonnen.

Tijdens het uitlaten trekt Taco niet aan de lijn en maakt ze goed contact met haar geleider. Wanneer Taco een andere hond ziet wordt ze opgewonden, kan ze piepen en onrustig worden. Als je op zulke momenten haar aandacht vraagt en beloont met wat lekkers dan loopt ze steeds beter mee. We zijn dit op het asiel aan het oefenen en dit gaat steeds beter. Een punt van aandacht is haar gedrag naar andere dieren. Ze vertoont prooigedrag naar vogels, egels, ratten en katten. Ze is tijdens de wandeling erg alert, en kijkt veel om zich heen wanneer ze iets hoort of ruikt en is hier dan erg op gefocust. Ook kan Taco niet overweg met andere honden door een achterstand in socialisatie en gebeurtenissen uit het verleden.

Taco was erg selectief met voer. Ze heeft altijd vers vlees gegeten. Ondertussen heeft ze in de gaten dat die voertjes toch wel heel erg lekker zijn, en dat ze deze krijgt als ze gewenst gedrag laat zien. Ze is dan ook zeker goed te trainen.

We zijn voor Taco op zoek naar iemand die haar stabiele en duidelijke begeleiding kan bieden. Die er voor haar is op momenten dat ze spanning ervaart en met haar aan de slag wil om haar op een positieve manier te leren wat op zulke momenten gewenst gedrag is. Daarnaast moet haar nieuwe eigenaar zich bewust zijn van haar gedrag naar andere dieren. Kun jij dit bieden? Kom dan snel kennismaken en knuffelen met Taco!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance