zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Taco


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Kruising Amerikaanse Stafford
Leeftijd: 7 jaar
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd, gecastreerd en ontvlooid.
Karakter: Rustig, speels, knuffelig, blaft/piept veel, schrikachtig
Kennis: Zit
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Van Taco is er afstand gedaan, omdat de vorige eigenaresse veel spanning heeft ervaren, maar wel enorm veel van Taco houdt. Na lang wikken en wegen is er besloten een nieuw thuis te zoeken voor Taco.

Naar bekende mensen reageert ze vriendelijk, onderdanig en zoekt veel steun. Bij onbekende mensen is ze heel afwachtend, onzeker en soms angstig. Zij is opgegroeid met tieners en reageert hier heel vriendelijk op.

Tijdens het uitlaten trekt ze matig aan de lijn en maakt goed contact met de geleider. Voorbijgangers negeert ze en bij het zien van andere honden wordt ze opgewonden, kan ze piepen en onrustig worden.

Taco is erg gevoelig voor harde geluiden en onverwachte bewegingen, ze raakt hierbij in ‘paniek’. Haar gedrag uit zich dan in opwinding (piepen, heen en weer lopen, blaffen). Taco heeft ook de neiging om te vluchten (ook uit huis). In de tuin reageert Taco ook erg op prikkels van buitenaf. Vooral vogels e.d. lokken veel opwinding uit. Taco vertoont prooigedrag naar andere diersoorten zoals; vogels, egels, ratten en katten.

Taco is erg selectief met voer. Ze heeft altijd vers vlees gegeten. Buiten neemt ze geen voer aan, hierdoor is het heel moeilijk om met haar te trainen.

Taco kan niet samen met andere honden. Dit vanwege een achterstand in de socialisatie en diverse gebeurtenissen. Ze heeft samen geleefd met een ander teefje, dit heeft tot gevechten geleid. Taco vertoont prooigedrag naar andere diersoorten (tot doden toe). Ze is onzeker en angstig in nieuwe en onvoorspelbare situaties. Ze heeft een stabiele en duidelijke begeleiding nodig. Ze is superlief voor bekende mensen en komt graag met je knuffelen. Omdat ze veel steun zoekt bij haar begeleider is er zeker een training mogelijk om rustig te kunnen wandelen.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance