zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Spykie – gereserveerd


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Kruising
Leeftijd:  1 jaar en 3 maanden
Beharing: Halflangharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid
Karakter: Angstig, vriendelijk, enthousiast
Kennis: Zit, hier
Zindelijk: Ja
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Spykie is samen met Hailey gevonden, vastgebonden aan een boom. Ze hebben inmiddels de tijd gekregen om rustig te wennen en zijn nu klaar om op zoek te gaan naar een forever home. Spykie was erg angstig toen hij bij ons binnen kwam. Hij is naar nieuwe mensen erg onzeker, maar komt wel voorzichtig kennismaken. Als hij je eenmaal kent maakt hij graag contact en komt hij steun zoeken.

Tijdens het wandelen loopt Spykie redelijk netjes mee. Wanneer er mensen, verkeer of andere honden passeren vindt hij dat nog erg spannend. Hij heeft dan ook echt de tijd nodig om te wennen aan nieuwe situaties. Wanneer hij gespannen is, is het lastig om contact te maken.

Spykie is duidelijk niet veel gewend en reageert overal angstig op. Hij heeft veel steun nodig van zijn nieuwe baasje. Hoe hij zich in huis gedraagt is niet bekend. Bij ons in de kennel vraagt hij veel om aandacht door te blaffen. Met Hailey in de buurt is dat een stuk minder. Hailey en Spykie zijn samen gevonden en erg aan elkaar gehecht, ze vinden echt steun bij elkaar als ze iets spannend vinden. Ze kunnen samen ook heerlijk spelen op het speelveld. Het heeft dan ook onze voorkeur dat ze bij elkaar blijven. Andere honden zijn ze duidelijk niet gewend, deze vinden ze erg spannend. Ook katten en andere dieren zijn ontzettend eng!

Ben jij gevallen voor deze knappe heer en heb je alle tijd en geduld om hem te laten wennen. Wil jij Spykie laten zien dat de wereld niet zo eng is als hij denkt, en hem weer vertrouwen laten krijgen. Dan krijg je er een schat van een hond voor terug.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden. 

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance