zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Spikey


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Whippet
Leeftijd: 23 Mei 2013
Schofthoogte: 40 cm
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Zeer vriendelijk, lief, speels, enthousiast, rustig, maakt graag contact en wil soms ruimte hebben om zelf keuzes te maken
Kennis: Basiscommando`s
Zindelijk: Ja
Herkomst:  Afstand
Vachtverzorging: Regelmatig borstelen

Spikey is een lieve, rustige en vriendelijke Whippet van 6 jaar oud. Spikey is bij ons binnengekomen omdat de vorige eigenaar door omstandigheden niet voor hem kon zorgen. We weten helaas niets over hoe Spikey het deed in huis door de eerder genoemde omstandigheden. Spikey is een zeer vriendelijke en rustige hond die graag bij je is. Als Spikey mee mag wandelen dan reageert hij erg enthousiast en springt voorzichtig tegen je aan. Tijdens de wandeling zoekt hij veel steun en springt dan ook regelmatig tegen je aan. Het lijkt ook dat Spikey niet echt gewend is om aan de lijn mee te lopen. Hij negeert andere honden aan de lijn, op voorbijgangers reageert hij vriendelijk of hij negeert ze. Spikey zal vermoedelijk nooit los kunnen lopen, hij jaagt namelijk op zicht, wanner hij wild ziet zal hij er achteraan gaan. Spikey reageert op mensen zeer vriendelijk en enthousiast. Hij vindt het fijn om contact te maken maar wil soms wel wat ruimte hebben om zelf keuzes te maken.

Spikey zou eventueel geplaatst kunnen worden met kinderen in huis. Hij reageert vriendelijk naar kinderen, kleine kinderen die druk zijn is een mindere match voor Spikey. Dit is iets wat we uitgebreid willen bekijken of er een eventuele klik is. Spikey zou eventueel ook geplaatst kunnen worden met een andere hond, wel een hond die ook rustig is in de omgang. hij reageert namelijk vooral vermijdend naar andere honden, hij stelt zich onderdanig op en maakt soms even contact en vervolgens weer zijn eigen gang te gaan. Ook dit is iets wat we uitgebreid willen bekijken op het DOC-T of er een match is met de eigen hond. Het is onbekend of Spikey geplaatst kan worden met katten in huis.  Hier reageert hij vriendelijk en katten en negeert ze, maar het is niet in te schatten hoe hij dit thuis zal doen. Het is onbekend of Spikey alleen thuis kan zijn. Hier in de kennel in zijn mandjes is Spikey zonder prikkel rustig, bij het zien van mensen waar hij niet bij kan wordt hij erg onrustig. Het is dus de vraag of hij goed alleen kan zijn. Het allen thuis zijn zal dus langzaam opgebouwd moeten worden.

Spikey vindt het ontzettend leuk om te spelen met balletjes, maar piepspeeltjes vindt hij nog veel leuker. Spikey is ook zeker te motiveren met voer, hij heeft nu nog geen enkele kennis van basiscommando`s. Spikey is een stabiele hond, ook niet snel onder de indruk alleen soms een tikkeltje onzeker. Spikey verdient een leuk gezin waar hij lekker zichzelf mag zijn. Denkt u Spikey te kunnen bieden wat hij nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismaking!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance