zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Sophietje


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Amerikaanse Stafford

Leeftijd: 2 jaar

Beharing: Kortharig

Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.

Karakter:  Druk, speels, knuffelig, onzeker

Kennis: Zit, af, los, hier, volg, pootje

Zindelijk: Ja

Herkomst: Zwerver

Sophietje tovert hier bij iedereen een lach op zijn gezicht. Dat moet ook wel met die slungelige poten waarmee ze de mooiste salto’s maakt en die leuke flaporen. Daar komt ook nog eens bij dat ze ontzettend vriendelijk en sociaal is naar mensen die ze kent en graag even gedag komt zeggen om wat lekkers en een knuffel te scoren.

Wanneer ze je nog niet kent kijkt ze liever de kat uit de boom. Dit vindt ze erg spannend en ze zoekt op zulke momenten steun bij de mensen die ze al kent. Kleine kinderen zijn dan nog eens extra spannend voor haar omdat die onvoorspelbaar kunnen reageren.

Hier in haar kennel is Sophietje erg onrustig en springt ze tegen de muren omhoog. Ze is erg enthousiast en druk zodra ze mee mag. Zodra ze eenmaal haar tuig aanheeft en we gaan wandelen loopt ze erg netjes mee. Tijdens het wandelen is ze erg onzeker wanneer er veel prikkels zijn die ze niet kent. Ze zoekt dan steun bij haar geleider. Het is belangrijk dat haar nieuwe baas haar steunt in deze situaties. Sophietje heeft baat bij een baas die haar rustig benaderd, duidelijk en voorspelbaar is en haar steun kan bieden in situaties die moeilijk zijn voor haar. Alleen thuis zijn is ze nog niet gewend. Het alleen zijn in huis zal dan ook stapje voor stapje moeten worden opgebouwd.

Ben jij op zoek naar een hond waar je lekker mee kunt wandelen, knuffelen en spelen en heb jij de tijd om het alleen thuis blijven rustig aan op te bouwen? Kom dan kennismaken met Sophietje!

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance