zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Sela – nieuwe info!


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving


Ras:
 Kruising Jack Russel
Leeftijd: 1 Augustus 2015
Schofthoogte: 25 cm
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gesteriliseerd
Karakter: Vriendelijk, sociaal, angstig, gehoorzaam, vermijdend en kan agressie tonen naar andere honden en vreemde mensen
Kennis: Basiscommando`s
Zindelijk: Ja
Herkomst:  Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Er is van Sela afstand gedaan omdat er een bijtincident heeft plaatsgevonden met een hond en een persoon. Sela is afkomstig uit Roemenië, door gebrek aan goede socialisatie kan Sela angstig zijn voor onbekende personen. Wanneer ze zich bedreigd voelt kan ze signalen van angstagressie laten zien. Op het DOCT zijn we bezig met een training op dit gebied. Een nieuwe eigenaar kan ook door het DOCT  worden begeleid hierin.

Sela is gespannen en schrikt snel van omgevingsprikkels. Vooral harde geluiden en plotse bewegingen maken indruk. Het duurt dan even voordat ze hiervan is hersteld.

Naar bekende mensen reageert Sela vriendelijk en onderdanig. Ze zoekt graag contact en houdt van knuffelen. Ze gaat vaak op haar rug liggen.

Sela is opgegroeid met kinderen en heeft nooit agressie laten zien. Het is moeilijk te zeggen hoe Sela in een nieuwe situatie op kinderen zal reageren.

Sela is niet erg speels, ze rent wel achter speeltjes aan maar doet eigenlijk niks mee.

 

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance