zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Sandy


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Boerenfox
Leeftijd: Geschat op 2 jaar
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid. Sandy heeft een hartruis (voor meer info neem contact met ons op!)
Karakter: Rustig, schrikachtig
Kennis: 
Zindelijk: Nee, zou in de thuissituatie anders kunnen zijn
Herkomst:  Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Sandy heeft tot nu toe waarschijnlijk niet zo’n leuk leventje gehad. Ze kwam bij ons als zwerver verwaarloosd en mager binnen. Waarschijnlijk heeft Sandy nog niet zo veel van de wereld gezien. Ze vindt alles ontzettend spannend en schrikt snel. Als ze je nog niet kent is ze terughoudend en vindt ze jou nog erg spannend. Wanneer ze je vaker heeft gezien, je haar rustig benadert en ze wat lekkers heeft gescoord ontdooit ze langzaam aan. Ze komt hier steeds vaker om aandacht vragen bij de mensen die ze kent en we mogen voorzichtig al onder haar kinnetje kriebelen. Ze gaat dus met grote sprongen vooruit!

Het leven in een kennel is niets voor Sandy, ze voelt zich hier helemaal niet op haar gemak. Ze vindt het daarom heerlijk als ze mee mag gaan wandelen. Tijdens het wandelen loopt ze goed mee maar schrikt ze snel van dingen en geluiden om haar heen. Dit gaat steeds beter, maar de verwachting is dat de nieuwe eigenaar van Sandy hier aandacht voor moet blijven houden. Spelen vindt ze nog te spannend en ze is te angstig om samen te gaan trainen. Op het Dierenopvangcentrum mag ze regelmatig samen wandelen of spelen op het veld met haar maatje Pablo, we zien dat ze daar echt van opbloeit. Wanneer ze met hem samen is, is de wereld een stuk minder eng en kan Sandy beter ontspannen.

We zoeken iemand die genoeg tijd heeft om Sandy op haar tempo aan alles te laten wennen en niks overhaast te doen. Dan zal ze steeds meer ontdooien en heb je er straks een geweldig maatje bij!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance