zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Sammy (bemiddeling)


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving


Ras:
Shih Tzu
Leeftijd: 7 jaar
Beharing: Halflangharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid
Karakter: Makkelijk en lief
Kennis: Basiscommando’s
Zindelijk: Ja
Herkomst: Bemiddeling
Vachtverzorging: Trimsalon

Bemiddeling

Het DOC-T zet zich samen met HondenCampus in om honden vanuit huis te herplaatsen. Hiermee voorkomen we dat een hond onnodig in het asiel terecht komt. De honden die als bemiddeling worden aangeboden zijn beoordeeld door een gedragsdeskundige en medisch gecheckt door een dierenarts.

Sammy is een Shih Tzu reu van 7 jaar oud. Hij heeft van pups af aan bij zijn baas gewoon maar vanwege ernstige gezondheidsklachten moet hij helaas herplaatst worden. Het is een super makkelijk en lief hondje. Hij is goed zindelijk en kan prima een aantal uur alleen thuis blijven. Daarnaast kan hij goed met andere honden van alle maten.

Ook met kinderen kan hij het prima vinden. Hij gaat nogal stoïcijns door het leven. Er is eigenlijk nogal weinig dat hem van zijn stuk krijgt.

Sammy heeft wel een aandachtspuntje. Door afwezige traanproductie moet hij tot 8 keer per dag gedruppeld worden met kunsttranen. Dit om zijn ogen schoon en vochtig te houden. Hij laat dit in principe goed toe als je dit op een rustige manier aanpakt. Zijn ogen schoonmaken is een ander verhaal. Hij heeft een behoorlijke pijnhistorie rondom zijn ogen. Je moet zijn grenzen respecteren en eerst een goede vetrouwensband opbouwen anders verandert hij in een klein duiveltje. Hierbij gaat hij grommen en happen naar je handen. Echt doorbijten heeft hij nog nooit gedaan maar dat willen we natuurlijk ook voorkomen. Doordat hij zelf geen traanvocht produceert, ziet hij ook minder. Dit houdt hem niet tegen want hij loopt echt onverstoord rond buiten. Hij valt dan ook met regelmaat een plas in als je hem niet bijstuurt. Ook loopt hij nog wel eens tegen dingen aan. Hij is hier totaal niet van onder de indruk.

In huis probeert hij je veel achterna te lopen. Hij ziet natuurlijk niet zo goed waar je bent en reageert hierdoor veel op je stem. Wanneer je hem rustig op zijn plaats zet dan ontspant hij daar ook prima. Wanneer je op de bank zit komt hij graag bij je liggen. Knuffelen vindt hij fantastisch. Daarnaast speelt hij ook graag. Dit kan hij prima alleen maar samen is nog veel leuker natuurlijk.

Sammy verblijft op dit moment in een gastgezin. Mocht je interesse hebben in Sammy dan kun je een e-mail sturen naar info@hondencampus.nl Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance