zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Russia – zit in training bij Dutch Cell Dogs


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden: ,

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Amerikaanse stafford
Leeftijd: 2,5 jaar
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Vriendelijk, sociaal, gehoorzaam en vermijdend
Kennis: Zit, hier, los
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen.

Russia is een lieve, wat onzekere jongedame. Ze kijkt eerst even de kat uit de boom, maar maakt graag contact met je. In nieuwe situaties moet ze even wennen. Ze zoekt veel steun en kan ineens hard tegen je opspringen.

Russia is via HondenCampus op het DOC-T terecht gekomen. De oude eigenaar van Russia kon niet meer voor haar zorgen. Russia heeft een tijdje bij de broer van de eigenaar gezeten, hij was geen honden gewend maar was dol op Russia. Ze gedroeg zich erg goed en rustig in huis. Hier is ze ook erg rustig in haar kennel. Haar energie komt er wel uit zodra je contact met haar maakt.

Russia trekt behoorlijk aan de lijn. Ze is niet snel onder de indruk van omgevingsprikkels. Wel is ze erg alert op haar omgeving, ze houdt alles in de   gaten. Russia reageert met enorm veel opwinding op andere honden. Dit kan leiden tot een conflict. Ze zal eerst moeten leren om honden aan de lijn te negeren. Russia kan hierdoor niet loslopen, ook is ze hiervoor te snel afgeleid.

In eerste instantie reageert Russia onzeker en vermijdend naar nieuwe mensen, maar ze herstelt hier snel van. Naar bekende mensen is ze zeer vriendelijk, sociaal en een tikkeltje onzeker. Ze zoekt veel steun door tegen je op te springen. Russia is niet opgegroeid met kinderen en wordt hier erg onzeker van, hierdoor plaatsen we haar niet bij kinderen.

Russia rent achter speeltjes aan, maar brengt ze niet terug. Een trekspel met een flostouw vindt ze geweldig! Russia is zeer trainbaar, ze heeft veel aandacht voor haar geleider en is te motiveren met voer. We zoeken een eigenaar die nog lekker met haar wil werken en haar de kans geeft om haar energie gedurende de dag te verdelen d.m.v. wandelen, training en speurwerk. Ben je bewust van de risico’s van dit ras (vooral richting andere honden!).

Russia zit op dit moment in training bij Dutch Cell Dogs. (www.dutchcelldogs.nl) Dat houdt in dat deze hond momenteel niet direct geplaatst, maar wel gereserveerd kan worden.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance