zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Rocky – gereserveerd IN DE OPVANG SINDS MAART 2016!!!


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving


Ras:
 Rottweiler
Leeftijd: 23 Augustus 2014
Schofthoogte: 70 cm
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Vriendelijk, enthousiast en druk
Kennis: Basiscommando`s
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Rocky is een schat van een Rottweiler, die ontzettend houdt van spelen, werken voor zijn baas, kroelen op zijn buik, tegen je aan liggen en lekker lui zijn. Het is erg grappig om te zien dat hij voor iets als een vlinder enorm onder de indruk kan zijn.

Rocky is op de leeftijd van 1.5 jaar afgestaan door zijn eerste gezin. Hij had, en heeft, enorm veel energie. Omdat de eigenaar helaas te weinig tijd had om Rocky in zijn behoeften te kunnen voldoen, begon hij met slopen. De eigenaar heeft nog diverse maatregelen genomen om dit te voorkomen, maar dat mocht helaas niet baten.

Deze enthousiasteling verblijft al lange tijd in het asiel. Hij kwam binnen op het DOC-T met flink wat probleemgedrag. Hier is lange tijd aan gewerkt maar helaas had hij regelmatig een terugval waardoor wij hem op dat moment niet plaatsbaar vonden. Rocky is een echte Rottweiler en heeft duidelijkheid en structuur nodig, voorheen werd er getraind door verschillende mensen, maar Rocky heeft echt 1 of 2 bazen nodig waarvan hij weet wat hij kan verwachten. De laatste maanden heeft hij een training gevolgd met onze gedragstherapeut en dit heeft tot een goed resultaat geleid. Er is op een positieve manier getraind en dit zal ook voortgezet moeten worden in de toekomst. Rocky is van aard erg onzeker, wanneer er wordt getraind d.m.v. het geven van correcties, zal het gedrag om kunnen slaan in angst-agressie. Tijdens zijn verblijf in het DOC-T is er hard gewerkt aan zijn opwinding, zelfbeheersing, sociaal gedrag naar zich buiten aandiende prikkels en hond-hond agressie. De problemen in zijn gedrag dienden zich niet allen tegelijk aan.

In eerste instantie hebben we hem gecastreerd, vanwege hormoon gedreven gedrag wat zich vooral naar mannen uitte. Vervolgens kwam zijn opwinding naar voren als probleem om met hem te wandelen en spelen. Dit hebben we met wat basis gehoorzaamheid onder controle gekregen. Rocky sloeg vaak door in zijn opwinding en enthousiasme, hij begint vaak met happen in de riem en pakte soms over naar de armen van zijn geleider. Dit heeft tot een flink aantal blauwe plekken geleid. Intussen heeft Rocky veel geleerd andere keuzes te maken hierin, het gewenste gedrag wat hij nu vertoont levert hem uiteindelijk ook meer op. Rocky is dol op spelen, wat vaak ook tot veel opwinding kon leiden. Inmiddels heeft hij op een gecontroleerde manier leren spelen. Spelen, hersenwerk en trainen is noodzakelijk om hem de uitdaging te geven die hij nodig heeft. Verveling kan weer leiden tot ongewenst gedrag.

Een Rottweiler staat bekend om zijn waakgedrag. Rocky is hier een typisch voorbeeld van. Wanneer er vreemden of andere honden zijn kennel passeren, slaat hij aan. Rocky is daarom ook erg geschikt voor het bewaken van een terrein. Hoe Rocky zich intussen in huis zal gedragen is helaas niet bekend, het is erg lastig om een huissituatie na te bootsen op een asiel. Rocky is een hond die goed buiten te houden is in een kennel, daarnaast heeft hij flink wat ruimte nodig om te kunnen rennen zodat hij zijn energie kwijt kan. Rocky kan ook erg lui zijn, na wat inspanning gaat hij lekker een plekje zoeken om te chillen.

Rocky snapt zijn soortgenoten niet goed. Dit komt waarschijnlijk doordat hij in zijn socialisatieperiode te weinig in aanraking is geweest met andere honden. Hij viel vaak uit naar iedere andere hond die hij zag. Intussen loopt hij prima mee aan de lijn en reageert hij amper op andere honden. Los is een ander verhaal, de kans op een incident is aanwezig.

Kort na het castreren bleek ook dat hij darmproblemen bleek te hebben. Uiteindelijk blijkt het alleen gevoeligheid te zijn. Op hypoallergene voeding en zo nodig een periode op maagbeschermer doet hij het goed. Vooral dat laatste is nodig omdat een hond nu eenmaal meer stress heeft in een opvang. Het is overigens een bekende Rottweiler kwaal. Ook hebben we foto`s gemaakt van zijn schouders, vanwege terugkomende pijn daar. Gelukkig waren deze helemaal in orde en waren het spier en pees gevoeligheden. Alles bij elkaar hebben de gedrags- en medische problemen ervoor gezorgd dat Rocky langere periodes niet adopteer baar was.

Een flinke gebruiksaanwijzing dus. Maar Rocky is intussen wel veranderd in een zeer trouwe, lieve, gehoorzame en geweldige hond. Om dit zo te houden plaatsen we Rocky alleen onder voorwaarden. Dat wil zeggen dat de toekomstige eigenaar begeleiding krijgt vanuit het DOC-T voor en na plaatsing. Zo willen we ervoor zorgen dat er stabiliteit blijft in zijn gedrag en dat u als nieuwe eigenaar een geweldige hond krijgt die een veilige en zorgeloze toekomst tegemoet gaat. Bent u enthousiast geworden over deze grote lieverd, die al meer dan zijn halve leven in het DOC-T woont en zijn de extra voorwaarden een meerwaarde voor u? Maak dan snel een afspraak met het beheer voor een eerste kennismaking!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance