zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Remi


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Mechelse herder
Leeftijd: januari 2017
Beharing: kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid
Karakter: vriendelijk, sociaal, angstig, speels, gehoorzaam en vermijdend
Kennis: Basiscommando’s
Zindelijk: Ja
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: af en toe borstelen

Wanneer Remi je kent is hij zeer vriendelijk en maakt hij graag contact met je. Hij is niet opdringerig, maar juist heel subtiel in zijn gedrag. Hij blijft het spannend vinden. Het is duidelijk dat Remi geen prettige ervaringen heeft met mensen. Op onbekende mensen reageert hij vermijdend, angstig, vertoont geen agressie, maar kiest er wel voor om afstand te nemen. Remi is zeer angstig naar personen, hij heeft duidelijk niet zo’n prettige opvoeding gehad en is vaak gecorrigeerd met harde hand. Wanneer Remi eenmaal aan je gehecht is geraakt, heeft hij er moeite mee wanneer je hem alleen laat. Remi is verder in zijn gedrag zeer stabiel, laat weinig opwinding zien en is niet opdringerig.

Tijdens het uitlaten negeert hij andere honden en voorbijgangers en reageert hier vriendelijk op. Hij trekt matig aan de lijn, maar kan ook lekker ontspannen rondsnuffelen. Remi lijkt goed gewend te zijn aan prikkels uit de omgeving, wel heeft hij de neiging om objecten na te happen. Remi is zeer onder de indruk van vreemde personen, hij heeft snel de neiging om op de vlucht te slaan. Loslopen is daardoor niet mogelijk.

Remi is waarschijnlijk niet gewend om in huis te leven. Hij is erg gefocust op diverse objecten. Hij is geen huishond, maar wel gewend om in een kennel alleen te zijn. Remi raakt in paniek bij het zien van kinderen, daarom plaatsen we hem niet bij kinderen in huis. Hij kan wel samen met andere honden. Hier op het asiel kijken we dan of er een klik is met uw eigen hond. Het is onbekend of hij met katten kan.

Remi is zeer trainbaar. Hij is goed te motiveren met voer en speeltjes. Wanneer er teveel prikkels zijn wordt het lastiger om de focus te houden, vooral als er veel vreemde mensen in zijn omgeving zijn. Hij apporteert graag, laat los op commando of wanneer je het ruilt voor iets lekkers. Het is wel belangrijk dat hij op een positieve manier getraind wordt, zodat hij weer vertrouwen krijgt in mensen.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance