zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Poppy – Dutch Cell Dogs


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Rafeiro do alentejo
Leeftijd: 02-04-2015
Beharing: kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Rustig, knuffelig, reageert op prikkels van buitenaf
Kennis: Zit, af, blijf, pootje
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

De komende weken mag ik mee op training met Dutch Cell Dogs. Omdat ik graag de training wil afmaken kan ik pas verhuizen vanaf 7 maart. Je kunt natuurlijk wel een afspraak maken om voor die tijd kennis te maken! 

Hoi ik ben Poppy! Ik ben vanuit Portugal naar Nederland gehaald door een stichting die inmiddels niet meer bestaat. Het gastgezin waar ik verbleef kon mij helaas niet houden omdat ik niet zo goed samen ging met een andere hond in huis. Na een tijdje wennen in het asiel ben ik nu klaar om te verhuizen naar een gouden mandje!

Ik ben altijd vriendelijk en aanhankelijk naar mensen die ik ken. Bij nieuwe mensen ben ik wat terughoudend. Als ik je wat vaker heb gezien is dit snel over. Hier sta ik te springen in mijn kennel als ik mee mag. Je ontkomt er dan niet aan om eerst even uitgebreid met mij te knuffelen voordat ik mee ga voor een wandeling.

Wanneer ik een andere hond zie reageer ik wisselend. Soms wil ik contact maken maar ik kan ook uitvallen tegen sommige honden. In het gastgezin kon ik goed overweg met een hond die daar al verbleef. De hond die er later bij kwam was geen goede match. Bij het gastgezin kon ik een aantal uurtjes alleen zijn. Hier maak ik de deur open als ze mij alleen laten, slim hè! Het alleen zijn zal dus rustig opnieuw opgebouwd moeten worden.

Mijn gedrag is erg afhankelijk van mijn band met jou. Hier speel ik nog niet echt en neem ik ook met moeite voer aan. Mijn oud eigenaar beschrijft dit heel anders. De kans is dan ook groot dat ik na een tijdje helemaal opbloei. Als we elkaar goed hebben leren kennen. Zo’n asiel is helemaal niets voor mij! Ik heb liever een baasje voor mijzelf, daar ga ik voor door het vuur.

Zie jij het wel zitten om mij beter te leren kennen en een fijne band met mij op te bouwen? Neem dan contact met ons op om een kennismaking in te plannen!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance