zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Poppy – Training Dutch Cell Dogs


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Rafeiro do alentejo
Leeftijd: 02-04-2015
Beharing: kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Rustig, knuffelig, reageert op prikkels van buitenaf
Kennis: Zit, af, blijf, pootje
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Ik doe mee aan de training van Dutch Cell Dogs. Dit zal zijn van vrijdag 13 april t/m woensdag 21 juni. Tot die tijd ben ik niet plaatsbaar, maar we kunnen natuurlijk wel vast kennis maken met elkaar. Ook kun je regelmatig langs komen om met mij te gaan wandelen, spelen of te knuffelen!

Hey! Mijn naam is Poppy, inmiddels zit ik alweer een jaar hier in het asiel. Dit is veel te lang.. Ik zie elke keer dat de andere honden in het asiel geadopteerd worden en een super leuk huis vinden. Maar waarom zit ik dan nog hier? Ik ben namelijk een hele zachtaardige dame die erg mensgericht is. Ik loop hier altijd netjes langs al mijn verzorgers en ze krijgen dan allemaal van mij een echte Poppy knuffel! Heerlijk vinden we dat.

Op dit moment mag ik mee trainen met de Dutch Cell Dogs en dit vind ik fantastisch. Ze trainen mij daar met lekkere worstjes en daar doe ik alles voor. Ik ken nu dus al de nodige commando’s. Ik leer hier veel en dit is super goed voor mij, omdat ik al een jaar hier in de kennel verblijf. Oorspronkelijk kom ik uit Portugal en daar had ik natuurlijk nog helemaal niks geleerd. Ze hebben mij via een stichting naar Nederland gehaald. Die stichting bestaat niet meer en het gastgezin waar ik verbleef kon mij niet houden. Tja toen ben ik dus in het asiel beland. En hoewel ze hier allemaal super lief voor mij zijn en mij goed verzorgen, zou ik toch wel graag een baasje willen vinden die mij wil adopteren. Toen ik hier kwam was ik best eenkennig. Inmiddels ben ik een echte allemansvriend geworden!

Ik zoek een baasje die houd van knuffelen en wandelen. Wellicht kunnen we ook nog wel samen gaan trainen om onze band te versterken? Zou ik super gezellig vinden. Op het begin denk ik dat het verstandig is om mij te laten wennen in een bench. Ik moet natuurlijk nog even mijn plekje vinden in huis. Hier in het asiel mag ik ook wel eens mee naar de huiskamer, maar ik ben zo behendig dat ik gewoon deuren open kan maken! Dan ren ik het liefst lekker door de gangen heen om even gedag te zeggen tegen de mensen hier.

Hopelijk hoef ik niet nog een jaar hier te blijven en ben ik misschien wel de gelukkige die snel naar haar eigen plekje toe mag. Ik wacht op je!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance