zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Pip – geplaatst


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Whippet
Leeftijd: Juli 2014
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid
Karakter: Pip moet vertrouwen krijgen in mensen, ze heeft een lief, maar angstig karakter
Kennis: Kent geen commando’s
Zindelijk: Nee
Herkomst: Uitwisseling
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Pip is overgekomen uit het asiel in Breda. Ze is een rustige, vriendelijke hond als ze je eenmaal kent. Bij onbekende mensen is ze heel angstig. Ze is wel onder de indruk van alle prikkels om haar heen. Hier kan ze angstig op reageren en zal er langzaam aan moeten wennen. Ze herstelt wel snel en gaat dan rustig snuffelen. Je kunt haar hierbij goed begeleiden door haar niet onder druk te zetten en haar zelf de keuze te geven. Doordat ze zo angstig kan reageren raden we aan om haar niet los te laten lopen. Bij het uitlaten loopt ze netjes mee aan de lijn, trekt niet en negeert andere honden en voorbijgangers.

Pip is niet goed gesocialiseerd, omdat ze waarschijnlijk haar hele leven in een kennel heeft gezeten. Hierdoor heeft ze een vorm van kennelsyndroom, waardoor ze terughoudend naar vreemden en honden is. Pip zal in nieuwe situaties angst vertonen, maar zal wennen aan terugkerende prikkels bij haar nieuwe thuis. Hier in het asiel is ze niet zindelijk, dit zou in de thuissituatie anders kunnen zijn.

Ze is dol op voer en snoepjes, hierdoor zou je haar commando’s in een prikkelarme omgeving kunnen aanleren. Om speeltjes geeft ze niet zo veel.

In het begin reageert ze vermijdend naar andere honden. Als ze eenmaal heeft kennisgemaakt en de andere hond is niet te druk, dan zou er een mogelijkheid zijn om haar met een andere hond te plaatsen. Er moet eerst goed gekeken worden of dat er een klik is met de eigen hond. Wij raden aan om haar niet te plaatsen bij katten, want deze wil ze najagen.

Pip is te angstig om bij kinderen te plaatsen. Ze heeft een baasje nodig die haar met zachte hand opvoedt en haar veiligheid en steun biedt. Een goede structuur zorgt ervoor dat Pip zich ontspant. Zo is het voor haar beter om steeds dezelfde route te lopen en niet al te veel nieuwe situaties op te zoeken.

Pip verblijft momenteel in een gastgezin. Wilt u kennismaken, dan kunt u contact opnemen met het DOC-T van maandag t/m zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur op het telefoonnummer: 013-5435209. Dit kan alleen telefonisch, niet via de mail.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance