zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Pax


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Permanent pleeggezin gezocht!

Naam: Pax

Leeftijd: 4 jaar
Ras: Rottweiler (met stamboom)
Rasgroep: Pinchers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Beharing: 
Kortharig
Medisch: 
Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid
Karakter: 
Vriendelijk, sociaal, zeer gehoorzaam en enthousiast
Doel: Gezelschap, waken
Kennis: 
Meerdere gehoorzaamheidstrainingen met succes afgerond
Zindelijk: 
Ja
Herkomst: 
Bemiddeling
Vachtverzorging: 
Af en toe borstelen

Pax is een Rottweiler reu (ongecastreerd) met stamboom van 4 jaar oud. Deze hond heeft een fantastisch karakter dat zich uit in zeer vriendelijk, sociaal en gehoorzaam gedrag naar mensen. Er zijn diverse gehoorzaamheidscursussen gevolgd en met succes afgerond om hem op dit niveau te krijgen. Pax kent dan ook vele commando’s en deze vrijwel altijd direct op. Dat is ook precies de manier om de verhouding tussen hond en baas goed te houden. Pax is namelijk ook best onzeker; het is geen hond die met harde hand aangepakt dient te worden. Wel heeft hij de behoefte om gesteund en begeleid te worden, vooral in het contact met andere honden. Pax heeft op jonge leeftijd een aantal onaangename ervaringen gehad met kleine hondjes waardoor hij nu reactief kan reageren naar andere honden. Dit gedrag is goed te managen en te controleren, maar men moet zich als eigenaar bewust zijn dat dit gedrag kan leiden tot incidenten.

Pax leeft momenteel samen met een andere hond. Hij vindt veel steun bij deze teef van 11 jaar oud, maar is ook zeker in staat om zonder andere hond in huis te leven. Aan andere huisdieren is Pax niet gewend. In de thuissituatie waar Pax vanaf 5 maanden leeftijd woont zijn geen kinderen aanwezig. Wel is Pax goed gesocialiseerd met kinderen, hij wordt dagelijks uitgelaten in een kinderrijke omgeving en krijgt regelmatig een aai over zijn bol.

Het betreft hier een Rottweilier met zeer typische erfelijke eigenschappen. De Rottweilier staat bekend om zijn gehoorzame gedrag, zeer trouw aan zijn gezin en daardoor ook waaks en beschermend, kalm en rustig afgewisseld met opgewonden, speelse momenten. Hij heeft vaak 1 of 2 personen waar hij zich sterk aan hecht. Pax is ook waaks en beschermend, wat in de huidige situatie (appartementencomplex) erg lastig te managen is. Hij deelt zijn territorium met anderen die niet tot zijn familie behoren. Wij zoeken daarom voor hem een nieuw thuis waar dit niet aan de orde is.

Voor Pax zijn wij op zoek naar een eigenaar die enige ervaring heeft met het ras of type (Molosser) en in staat is Pax op een positieve manier te begeleiden. Men moet zich bewust zijn van de karakter eigenschappen van deze hond zodat men niet voor verassingen komt te staan. Een huis met tuin in een niet al te drukke omgeving zou zeer geschikt zijn. Een gezin met kinderen hoeft geen probleem te zijn wanneer er voor Pax ook een eigen plek is zoals bijvoorbeeld een buitenverblijf. Een andere hond in huis hoeft geen probleem te zijn. Wanneer hier sprake van is zullen we ze onder begeleiding aan elkaar introduceren of er een wederzijdse klik is.

Wij kennen Pax als een zeer vriendelijke, sociale goedzak die zich rustig gedraagt maar ook met momenten lekker enthousiast kan reageren. Zo worden bekenden altijd uitgebreid begroet en vindt Pax het heerlijk om te spelen. Hij loopt netjes mee aan de lijn en heeft hij een grote behoefte aan snuffelen. Het is een genot om met Pax te wandelen. In de meeste gevallen negeert hij andere honden. Wanneer hij zich bedreigd voelt en uit wil vallen is hij goed te controleren. Om incidenten te voorkomen zal Pax wel aangelijnd uitgelaten moeten worden.

We zoeken voor Pax een permanent pleeggezin. De eigenaar van Pax wil graag de verantwoordelijkheid houden en Pax financieel onderhouden.

Hebben we je interesse gewerkt? Laat het ons dan weten! Stuur een mail met jouw motivatie naar info@hondencampus.nl, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op zodat we je nog veel meer kunnen vertellen over deze geweldige hond.

 

 

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance