zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Noud – gereserveerd


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Kruising Amerikaanse Bulldog
Leeftijd: 16 Januari 2018
Schofthoogte: 60 cm
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd.
Karakter: Vriendelijk, enthousiast, sociaal, soms wat onzeker
Kennis: Basiscommando`s
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Noud heeft mee gedaan aan Ducth Cell Dogs. Voor meer informatie vraag het na bij een van onze medewerkers.

Noud is een vriendelijke en enthousiaste Kruising Amerikaanse Bulldog van 1 jaar oud. Hij is bij ons binnengekomen via Dierenopvangcentrum Amsterdam. Noud gaat graag mee wandelen, hij springt even tegen je aan uit enthousiasme maar kan netjes zitten op commando en laat zich dan ook netjes aanlijnen. Noud kan heel netjes mee lopen aan de lijn, je moet hiervoor wel zijn aandacht vragen en belonen. Als hij iets ziet waar hij graag naar toe wil kan hij flink trekken aan de lijn. Tijdens de wandeling springt Noud af en toe tegen je aan, maar als je dan zijn aandacht vraagt dan loopt hij weer goed mee. Noud is wel onzeker in het verkeer, hij kan schrikken van onverwachtse bewegingen en geluiden. Noud is dol op blaadjes, daar wil hij graag achteraan. Bij het zien van andere honden en voorbijganger reageert Noud vriendelijk, hij trekt dan wel aan de lijn omdat hij er graag naar toe wil. Noud reageert naar mensen in het algemeen zeer vriendelijk en sociaal, soms ook wat onzeker. Hij maakt graag contact en laat zich ook graag aanraken.

Noud zou eventueel geplaatst kunnen worden met kinderen in huis, maar dan wel met grotere kinderen. Noud wordt namelijk onzeker van kinderen, hij vermijd ze het liefst. Uiteraard willen we hier graag op het DOC-T uitgebreid bekijken of er een eventuele klik is. Noud zou eventueel ook geplaatst kunnen worden met een andere hond in huis. Noud is selectief met andere honden, bij zijn vorige baas heeft hij samen geleefd met zijn broer. Hij kan goed samen met teven, van erg drukke honden is hij minder gediend. Ook dit is iets wat we uitgebreid willen bekijken hier op het DOC-T of er een eventuele match is met de eigen hond. Noud kan geplaatst worden met katten in huis, hier reageert hij namelijk vriendelijk op. Noud gedraagt zich in huis rustig, zo gedraagt hij zich hier ook in de kennel. Het alleen thuis zijn zal wel langzaam opgebouwd moeten worden. Dit geldt ook voor de zindelijkheid in huis. Noud kan moeilijk traplopen en is erg angstig in de lift. We zullen om deze reden Noud dus niet herplaatsen in een appartement.

Noud is zeer goed te motiveren en vindt het erg leuk om te trainen. Hij reageert goed op beloningskoekjes en moet uiteraard ook alleen op een positieve manier begeleid worden. Hij heeft ook al een hoop basiscommando`s onder de knie. Ook voor een spelletje kan je Noud motiveren, vooral spelen met flostouwen vindt hij geweldig. We zijn op zoek voor Noud naar mensen die graag met hem aan de slag willen gaan en die met hem gaan trainen. Ook mensen die Noud alle tijd en ruimte kunnen geven om het alleen thuis zijn op te bouwen en de zindelijkheid. Denkt u Noud te kunnen bieden wat hij nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismaking!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance