zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Noortje


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving


Ras:
 Amerikaanse Stafford
Leeftijd: 30 mei 2014
Schofthoogte: 50 cm
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gesteriliseerd.
Karakter: Vriendelijk, enthousiast, mensgericht, soms wat onzeker en onstuimig
Kennis: Basiscommando`s
Zindelijk: Ja
Herkomst:  Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Noortje is een vriendelijke, enthousiast en soms wat onzekere Amerikaanse Stafford van 4 jaar oud. Ze is bij ons binnengekomen via Dierenopvangcentrum Amsterdam, daar is ze als zwerver binnengekomen. Noortje reageert enthousiast als ze mee mag gaan wandelen, ze is wel erg gericht op de beloningskoekjes en doet er alles aan om die te krijgen. Noortje kan behoorlijk trekken aan de lijn, maar heeft ook snel aandacht voor de geleider. Noortje is tijdens de wandeling niet snel onder de indruk van prikkels uit de omgeving, andere honden negeert ze netjes aan de lijn. Voorbijgangers reageert ze vriendelijk op of ze negeert ze. Noortje is erg mensgericht, druk en enthousiast. Ze is soms wat onzeker in contact, zeker als een persoon wat dreigend overkomt. Ze kan snel erg druk worden en dan ook opdringerig zijn. Bij vreemde mensen is ze soms wat onzeker, maar maakt wel graag contact.

Noortje zou eventueel geplaatst kunnen worden met kinderen maar dan wel met oudere kinderen. Omdat Noortje soms wat kan terugdeinzen als er teveel van haar gevraagd wordt en ze onstuimig is plaatsen we haar niet met kleine kinderen. Noortje kan niet geplaatst worden met een andere hond in huis. Ze kan namelijk het gedrag van andere honden niet goed inschatten, ze heeft geleerd bij Dierenopvangcentrum Amsterdam om andere honden te negeren aan de lijn. Noortje kan ook niet geplaatst worden met katten in huis, hier reageert ze namelijk agressief op. Helaas weten we niet hoe Noortje zich gedraagt in een huiselijke omgeving. Ze is erg op voer gericht en zal er alles aan doen om toegang te krijgen tot voedsel. Dit is iets waar een nieuwe eigenaar rekening mee moet houden. Noortje is hier vrij rustig in de kennel, hoe ze zich gedraagt tijdens het alleen thuis zijn in huis is helaas onbekend. Het alleen thuis zijn zal dus langzaam moeten worden opgebouwd.

Noortje is vrij snel overprikkeld en daardoor raakt ze erg opgewonden. Consequent trainen op een positieve manier zal helpen om wat rust te verkrijgen. Noortje heeft inmiddels ook al een aantal basiscommando`s onder de knie. Noortje is dol op spelen met een flos-touw, ze laat hem ook netjes los op commando. Noortje heeft veel energie en dit zal ze dan ook kwijt moet door middel van trainen en uitdaging zoals bijvoorbeeld met hersenwerk. We zijn op zoek voor Noortje naar mensen die lekker met haar bezig willen zijn en die haar alle tijd en ruimte geven om te wennen. Denkt u Noortje te kunnen bieden wat ze nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismaking!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance