zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Noodle – Dutch Cell Dogs


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Amerikaanse Staffordshire Terrier
Leeftijd: 1 Januari 2017
Schofthoogte: 50 cm
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Vriendelijk, lief, enthousiast, vermijdend naar dreigende bewegingen
Kennis: Basiscommando`s
Zindelijk: Ja
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Noodle doet mee aan de Dutch Cell Dogs training t/m 11 juni. In deze periode is Noodle uiteraard te bezoeken en kan ook gereserveerd worden. De definitieve plaatsing kan pas plaats vinden na 11 juni. Voor meer informatie vraag het na bij een van onze medewerkers.

Noodle is een enthousiast en vriendelijke Kruising Amerikaanse Stafford van 2 jaar oud. Ze is bij ons binnengekomen als zwerver en daardoor weten we helaas niets van haar verleden af. Noodle reageert ontzettend enthousiast als ze mee mag gaan wandelen, ze springt tegen je op. Het aanlijnen vindt ze spannend, als je haar zelf laat kiezen en ze je eenmaal kent en vertrouwd dan gaat dit goed. Noodle trekt behoorlijk aan de lijn. Ze reageert wel goed als je haar roept en hier ook voor beloont. Ze is hier dus zeker trainbaar in. Wel zijn alle prikkels uit de omgeving nog te interessant en is het wat moeilijker om haar aandacht hier in vast te houden. Als ze andere honden voorbij ziet komen of voorbijgangers dan wil ze daar graag naar toe. Bij honden raakt ze ook echt opgewonden als ze die ziet, voorbijgangers reageert ze vriendelijk op. Noodle reageert naar mensen in het algemeen erg vriendelijk en enthousiast. Noodle is wel erg gevoelig voor een dreigende houding, ze reageert dan met een hoop spanning. Ze zoekt veel steun door middel van tegen je aan te springen, tegen je aan te leunen en je aan te kijken. Deze steun moet ze ook zeker krijgen!

Noodle zou geplaatst kunnen worden met kinderen in huis. Ze reageert vriendelijk en gaat heel voorzichtig snuffelen. Als het te druk voor haar wordt dan vermijdt ze de kinderen, Noodle zal hierin dus wel gerespecteerd moeten worden. Noodle reageert selectief op andere honden, aan de lijn reageert ze met veel opwinding en wil ze er graag naar toe. Ze reageert verder vriendelijk naar andere honden, maar kan soms door haar enthousiasme te lomp overkomen. Niet alle andere honden zijn hier van gediend. Uiteraard willen we graag hier op het DOC-T uitgebreid bekijken of er een eventuele match is met de eigen hond. Het is helaas onbekend of Noodle geplaatst kan worden met een kat in huis. Het is helaas ook onbekend hoe Noodle in huis reageert en tijdens het alleen thuis zijn. Beide zal op een rustige manier opgebouwd moeten worden.

Noodle vindt het ontzettend leuk om te spelen en laat de speeltjes ook goed los op commando. Noodle is ook dol op beloningskoekjes en is daardoor ook goed trainbaar. Ze is goed te motiveren en volgt commando`s snel op. Noodle is wel snel afgeleid door prikkel in de omgeving, er zal dus gestart moeten worden met het trainen in een prikkelarme omgeving. Noodle zal op een positieve manier begeleid moeten worden, zeker omdat ze angstig kan reageren op personen die dreigend overkomen. Dit is een mogelijke associatie uit het verleden, een mogelijk opgelopen trauma met mensen. Denkt u Noodle te kunnen bieden wat ze nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismaking!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance