zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Niki


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Kruising Herder
Leeftijd: 1 April 2018
Schofthoogte: 80 cm
Beharing: Halflangharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd.
Karakter: Vriendelijk, enthousiast, druk, onstuimig
Kennis: Basiscommando`s
Zindelijk: Ja
Herkomst:  Afstand
Vachtverzorging: Regelmatig borstelen

Niki heeft mee gedaan aan Ducth Cell Dogs. Voor meer informatie vraag het na bij een van onze medewerkers.

Niki is een enthousiaste, onstuimige maar zeer vriendelijke Kruising Herder van 1 jaar oud. Niki is bij ons binnengekomen via Dierenopvangcentrum Amsterdam, daar was Niki afgestaan. De vorige eigenaar heeft Niki uit Polen gehaald maar moest helaas afstand doen vanwege medische problemen. Niki reageert ontzettend opgewonden en enthousiast als hij mee mag gaan wandelen. Hij kan bij het aanlijnen soms wat enthousiast reageren door te gaan spelhappen, maar hij reageert heel goed als je hem netjes laten zitten. Niki loopt redelijk netjes aan de lijn, als hij iets ziet waar hij graag naar toe wil trekt hij flink aan de lijn en is dat fysiek erg sterk! Niki reageert ontzettend goed op zijn naam en beloningskoekjes dus kan hierdoor ook snel dingen leren. Bij het zien van andere honden aan de lijn reageert hij met veel opwinding en wil er graag naar toe. Verkeer negeert hij, wel kan hij schrikken van harde en plotselinge geluiden, hij zoekt dan steun bij de geleider. Fietsers, joggers en paarden jaagt hij na. Naar bekende mensen reageert Niki enthousiast, vriendelijk, springt tegen je op, maar volgt commando`s netjes  en snel op. Vreemde mensen reageert hij voorzichtiger en kan wat terughoudender zijn. Hier op het DOC-T reageert Niki enthousiast naar de meeste mensen.

Niki zou eventueel geplaatst kunnen worden met kinderen in huis, maar dan bij grote kinderen. Hij vermijdt kinderen het liefst, en als ze wegrennen wil hij ze achterna jagen. Uiteraard willen we hier op het DOC-T uitgebreid kijken of er een eventuele match is met de kinderen. Niki zou ook eventueel geplaatst kunnen worden met een andere hond in huis. Niki speelt ontzettend graag met andere honden maar is soms nog wat lomp in zijn spel. Buiten aan de lijn wil hij ook graag naar andere honden toe, dat gedrag kan bij andere honden een reactie uitlokken. Niet alle honden zijn namelijk van dit gedrag gediend. Ook dit is iets wat we uitgebreid op het DOC-T willen bekijken of er een eventuele match is met de eigen hond. Niki kan niet geplaatst worden met katten in huis. In huis bij de vorige eigenaar was Niki rustig en sliep hij regelmatig, maar dit geeft uiteraard voor nu geen garantie van hoe zich in een nieuwe situatie gaat gedragen. Hij hapt speels in de stofzuiger en in de dweil. Bij de vorige eigenaar ging het alleen thuis zijn vrij goed, dit zal in de nieuwe situatie weer rustig aan opgebouwd moeten worden. Niki is zindelijk, kan mee in de auto en is ook waaks.

Niki is dol op voer en is hier ook goed mee te motiveren. Hij is vrij druk, dus het opspringen zal door training en het aanleren van commando`s kunnen worden voorkomen. Niki heeft inmiddels al wel een aantal basiscommando`s onder de knie. Niki is ook ontzettend dol op het spelen met balletjes en andere speeltjes maar komt deze het liefst niet terugbrengen. Bij de vorige eigenaar heeft hij wel eens gegromd toen deze het speeltje wilde afnemen. Het is belangrijk om Niki hier goed in te begeleiden om te voorkomen dat hij dit gedrag laten zien. Dit doen wij door het speeltje niet af te pakken maar altijd te ruilen tegen iets lekkers of een ander speeltje. We zijn op zoek voor Niki naar mensen die ervaring hebben met honden en die Niki in zijn drukte en onstuimigheid goed kunnen begeleiden. Ook is het belangrijk om met Niki een opleiding of cursus te volgen, dit om hem duidelijkheid en structuur bij te brengen maar ook zeker om de relatie met de nieuwe eigenaar goed op te bouwen. Denkt u Niki te kunnen bieden wat hij nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismaking!

 

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance