zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Mira


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Kruising Stafford
Leeftijd: 01-01-2009
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
KarakterVriendelijk, knuffelig, angstig, druk
Kennis: Zit, hier, volg
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Mira is voor ons een oude bekende, zij is in 2012 eerder vanuit het asiel geplaatst geweest. Helaas kan haar baas door omstandigheden niet meer voor haar zorgen en zijn wij voor haar op zoek naar een nieuwe eigenaar waar zij mag gaan genieten van haar oude dag.

Hoewel Mira al op leeftijd is, merk je dat haast niet aan haar. Zo staat ze enthousiast te blaffen en te springen wanneer ze mee mag wandelen en draait ze haar pootje niet om voor een potje touwtrekken of spelen met een balletje op het speelveld. Nog veel leuker dan spelen met speelgoed vindt ze denkspelletjes waarbij ze lekkere koekjes mag zoeken.

Wanneer Mira je kent is ze ontzettend vriendelijk, wordt ze graag geknuffeld en is ze dol op aandacht. Dit laat ze een beetje lomp merken door hard tegen je op te springen. Naar vreemden is dit een ander verhaal. Deze vindt ze namelijk erg spannend. Ze kan dan agressie inzetten als ze het niet vertrouwt. Het is dus belangrijk dat voorbijgangers haar tijdens het uitlaten niet benaderen en ook dat haar nieuwe eigenaars de situatie goed managen wanneer er bezoek komt. Dit is ook de reden dat het ons niet verstandig lijkt om haar in een gezin met kinderen te plaatsen.

Voor Mira zijn we op zoek naar een baasje dat veel thuis is, ze is namelijk niet gewend om alleen te zijn en vindt dit ook niet fijn. Dat laat ze duidelijk merken door te blaffen en te piepen. Wellicht dat dit beter gaat als ze samenwoont met een andere hond waarmee er een goede klik is. Maar haar baasje helemaal voor haar alleen lijkt haar ook wel wat, dan heeft ze alle aandacht en knuffels voor haar alleen.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.   

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance