zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Minaj – geplaatst


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving


Ras:
Amerikaanse Staffordshire Terrier
Leeftijd: 19 april 2017
Schofthoogte:50 cm
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Vriendelijk, enthousiast, vrolijk en opgewonden
Kennis: Basiscommando’s
Zindelijk: Ja
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Minaj is een enthousiaste, vriendelijk maar ook vooral drukke Amerikaanse Stafford van 1 jaar oud. Minaj is hier binnengekomen als zwerver en daardoor weten we helaas niet veel van haar achtergrond af. Minaj reageert ontzettend opgewonden als ze je ziet, als je haar wel aanlijnen en meenemen springt ze tegen je aan. Uit haar opwinding kan ze wat gaan klemmen, Minaj zal hier op een goede manier in begeleid moeten worden met veel rust, geduld en op een positieve manier. Minaj kan ook goed gaan zitten op commando, als ze dan tot rust is gekomen kan haar makkelijk aanlijnen en meenemen. Ze loopt graag mee buiten, ze trekt wat aan de lijn maar reageert ook goed op commando`s en  haar naam dus je kunt haar ook goed bij je roepen. Ze leert daardoor ook snel en loopt daardoor ook inmiddels goed mee aan de lijn. Verkeer wat je onderweg tegenkomt negeert ze. Daar in tegen als je andere honden tegenkomt kan Minaj daar aardig op fixeren. Dit gedrag is wel goed te doorbreken, ze kijkt namelijk je gelijk aan en dit gedrag moet vooral beloond worden! Ook afstand nemen van de andere hond helpt. Minaj reageert op bekende mensen altijd erg enthousiast, vriendelijk en opgewonden. Naar vreemde mensen kan Minaj soms wat vermijdend en afwachtend reageren maar veelal vriendelijk en opgewonden.

Minaj reageert niet goed op andere honden en daarom willen we haar niet herplaatsen in een situatie waar al een andere hond zit. Ze kan namelijk fixeren op een andere hond maar ze kan ze ook negeren aan de lijn.  Maar wanneer een andere hond dichterbij komt laat ze wat opwinding zien en dreig agressie. Bij teveel opwinding zou dit kun uitlopen op een gevecht. We plaatsen Minaj ook niet in huis met katten of andere huisdieren ze valt hier namelijk naar uit, reageert agressief en kan gaan bijten. Minaj zou geplaatst kunnen worden in huis met wat oudere kinderen, we adviseren Minaj niet te plaatsen bij jongere kinderen in huis. Aangezien Minaj namelijk opgewonden kan reageren en reageert ook op opwinding bij mensen. Drukte in huis kan veel opwinding veroorzaken, dit zie je vooral bij jonge kinderen. Het is helaas onbekend of Minaj alleen thuis kan zijn, hier gedraagt Minaj zich erg rustig in de kennel maar dit geeft geen garanties voor in een huissituatie. Het alleen thuis zijn zal dus op een rustige manier opgebouwd moeten worden eventueel met behulp van benchtraining.

Minaj is dol op voer en is daardoor goed trainbaar. Ze is door het voer goed te motiveren en leert daardoor ook snel, maar er moet rekening mee gehouden worden dat daardoor verkeerd gedrag ook snel aangeleerd is. Minaj heeft ook al een hoop basiscommando`s onder de knie. Minaj is ook ontzettend dol op spelen, ook dit is een grote motivatie voor haar. Ze laat de speeltjes goed los en kan ze ook goed apporteren. We zijn op zoek voor Minaj naar mensen die haar goed kunnen lezen en die met Minaj op een positieve manier aan de slag willen gaan. En mensen die zich bewust zijn van het risico van het ras. Denkt u Minaj te kunnen bieden wat ze nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismaking!

 

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance