zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Max


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving


Ras:
Kruising herder
Leeftijd: 15 Oktober 2010
Schofthoogte: 70 cm
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Vriendelijk, enthousiast, lief, druk, onzeker en soms wat vermijdend
Kennis: Basiscommando`s
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Max is een enthousiaste, vriendelijk maar soms wat onzekere Kruising Herder van 9 jaar oud. Max is  bij ons binnengekomen omdat de vorige eigenaar door persoonlijke omstandigheden niet langer voor hem kon zorgen.  Max is vanuit de vorige eigenaar niet echt gewend om mee te lopen aan de lijn, daar deed hij zijn behoefte voornamelijk in de tuin. Hier loopt hij goed mee aan de lijn en trekt niet. In het begin was het lastig om tijdens de wandeling contact met Max te maken, maar dat doet hij nou steeds beter. Hij is ook onder de indruk van omgevingsprikkels, hij wordt hier wat onzeker van, maar hij reageert niet echt met angst. De vorige eigenaar gaf aan dat Max aan de lijn naar andere honden zou uitvallen, hier vermijdt hij voornamelijk de andere honden. Max is vriendelijk en druk naar bekende mensen. Vreemde mensen wordt Max angstig en onzeker van, hij probeert dan steun te zoeken bij bekende mensen.  Max is in het verleden door de manier van corrigeren zijn vertrouwen in mensen verloren en heeft dus tijd nodig om aan nieuwe mensen te wennen om die leren te vertrouwen.

Max zou eventueel geplaatst kunnen worden met grotere kinderen in huis, hij is namelijk ook gewend om samen te leven met kinderen. Max plaatsen we liever niet met kleine kinderen door zijn angst, onzekerheid en angstagressie. Max hecht zich snel wanneer hij je vaker ziet en zal snel vertrouwen krijgen in zijn gezinsleden. Max zou eventueel geplaatst kunnen worden met een andere hond in huis, afhankelijk of er een klik is met de desbetreffende hond. Max reageert namelijk selectief op andere honden, hij heeft wel altijd samen geleefd met Timmie en dit ging goed. Hier reageert hij vermijdend naar andere honden, maar wanneer hij andere honden beter leert kennen en ze niet als een bedreiging ziet zou het kunnen matchen. Uiteraard willen we graag hier op het DOC-T uitgebreid bekijken of er een eventuele match is met de eigen hond. Max kan niet geplaatst worden met een kat in huis, hier reageert hij namelijk agressief op en jaagt er achteraan. Het is helaas onbekend of Max alleen thuis kan zijn, Max was bijna nooit alleen thuis. Hij verbleef tijdens het alleen zijn los in de woonkamer en in de bench. Max reageert met blaffen op prikkel van buitenaf, hij is dus waaks. In huis gedraagt Max zich gehoorzaam, druk en volgt de gezinsleden. Max kan zich uren bezig houden door het spelen met een bal.

Max vindt het ontzettend leuk om te spelen samen met de eigenaar met een bal, hij komt de bal ook netjes terug brengen. Max heeft een hoop basiscommando`s onder de knie. Als Max je beter leert kennen is hij goed trainbaar, maar als hij je nog niet kent is zijn trainbaarheid matig vanwege zijn angst en onzekerheid. Er zal eerst een goede band moeten zijn tussen Max en de geleider/eigenaar. Ook zal de nieuwe eigenaar moeten beginnen met trainen in een prikkelarme omgeving.  Voor Max is het belangrijk dat hij bij mensen terecht komt die zich bewust zijn van zijn angst, ze moeten zijn signalen goed kunnen herkennen. Max heeft behoefte aan uitdaging en wil ook graag wat ruimte binnen het gezin. Denkt u Max te kunnen bieden wat hij nodig heeft? Neem dan gerust contact met ons op voor een kennismaking.

 

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance