zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Leela


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

 Ras: Mechelse herder
Leeftijd: januari 2011
Beharing: kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid
Karakter: vriendelijk, sociaal, angstig, speels en vermijdend
Kennis: Basiscommando’s
Zindelijk: Ja
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: af en toe borstelen

Leela heeft erg moeten wennen op het DOC-T. Toen ze bij ons binnen kwam reageerde ze angstig naar onze medewerkers. Nu reageert ze opgewonden en maakt ze graag contact. Leela heeft duidelijk geen fijne opvoeding gehad. Ze raakt snel in conflict en kan daardoor gaan happen. Naar bekende mensen reageert ze nu vriendelijk en sociaal. Ze maakt graag contact maar vindt het erg spannend. Het is daarom heel belangrijk om duidelijkheid en voorspelbaarheid te creëren om dit conflictgedrag te voorkomen.

Ze loopt een beetje nerveus voor je uit wanneer je haar gaat uitlaten. Ze maakt graag contact en neemt voer gulzig aan. Ze is gewend om op een negatieve manier gecorrigeerd te worden, het netjes mee lopen aan de lijn zal op een positieve manier moeten worden aangeleerd. Aan de lijn reageert ze vriendelijk op andere honden of negeert ze. Ook op voorbijgangers reageert ze vriendelijk. Leela kan erg schrikken van omgevingsprikkels, ze raakt dan in paniek en ze kan hierbij ineens gaan happen naar plotse objecten.  Door haar angst is loslopen ook niet mogelijk.

Ze zou geplaatst kunnen worden bij andere honden, hier reageert ze vriendelijk op of negeert ze. We zouden hier moeten kijken of er een klik is met uw eigen hond. We plaatsen haar niet met katten. Leela is niet gewend aan kinderen en reageert angstig, hierdoor zullen we haar ook niet bij kinderen plaatsen. Ze is niet gewend om in huis te leven, ze is erg gefocust op allerlei spullen en heeft de neiging deze te pakken. Leela gedraagt zich hier rustig in de kennel.

Leela is goed te motiveren met voer. Ze vertoont geen agressie rondom voer maar is er wel erg op gefocust. Ook is ze heel gefocust op speelgoed. Ze speelt erg graag met een flostouw en balletjes en laat deze goed los in ruil voor wat lekkers. Training op een positieve manier is erg belangrijk voor Leela! Hierdoor zal ze weer vertrouwen krijgen in mensen en zal het happen minder worden.

Deze hond doet mee aan het Dutch Cell Dogs project en is daardoor niet direct plaatsbaar. Voor meer informatie kunt u terecht bij een van onze baliemedewerkers.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance