zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Kyra – Gereserveerd


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Boerenfox
Leeftijd: 08-06-2019
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid
Karakter: Vriendelijk, druk, enthousiast
Kennis: Zit, af, hier, los
Zindelijk: Nee
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Kyra is een ontzettend, vriendelijk, enthousiast, jong hondje. Kyra wil graag je aandacht en zoekt veel steun bij haar baas. Deze loopt ze constant achterna.

Kyra heeft last van verlatingsangst. Dit kan zich uiten in piepen, janken, blaffen en/of deuren krabben. Dit is haar nooit goed aangeleerd en haar nieuwe eigenaar zal dan ook de tijd moeten nemen om haar dit af te leren, en het gewenste gedrag aan te leren. Alleen zijn moet ook weer opnieuw worden opgebouwd. Daarnaast raden wij aan om een basiscursus met haar te gaan volgen. Ze is hiervoor goed te motiveren met voer en spelletjes, balletjes zijn haar favoriet.

Tijdens het wandelen is Kyra vooral op haar baasje gericht, ze is erg opgewonden als ze mee mag. Ze springt tegen je aan tijdens het wandelen. Dit zal minder worden door dit gedrag te negeren, en vooral niet te belonen. Na een tijdje zou ze ook los kunnen lopen, mits ze goed onder commando staat. Kyra hecht zich snel aan personen, en blijft dan het liefst bij je in de buurt.

We zoeken voor Kyra een baasje zonder jonge kinderen, naar kinderen is ze namelijk erg druk en opgewonden. Kinderen vanaf ongeveer 10 jaar zou wel kunnen. Daarnaast kan ze niet samen met katten, en is ze naar andere honden selectief. Ze is niet altijd gediend van het gedrag van andere honden. Mocht u een eigen hond hebben, dan kijken we graag hier of er een klik is. We zijn op zoek naar een eigenaar die zich zeer bewust is van de gedragsproblemen van Kyra en hier veel geduld en energie in wil gaan steken. Dan heb je er een trouwe vriend voor terug.

Kyra heeft meegedaan aan het Dutch Cell Dogs project. Voor meer informatie kijkt u op: www.dutchcelldogs.nl

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance