zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Koda – Hondencampus


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Griekse berghond
Leeftijd: maart 2021
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gecastreerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Zindelijk: Ja
Herkomst: Buitenland
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

 

Koda is een berghond die als pup in Griekenland is gevonden met zijn nestgenootjes. Hij is al op jonge leeftijd naar Nederland gekomen en heeft hier in een gastgezin gezeten. Koda is 2 keer geplaatst geweest maar in verband met gedragsproblemen helaas ook weer retour gekomen. Voordat hij bij ons terecht is gekomen zat hij al 7 maanden bij zijn gastgezin. Hier doet hij het eigenlijk nagenoeg perfect en het is dan ook jammer dat hij daar niet kan blijven.

Koda is bij ons terecht gekomen voor een beoordeling en hertraining. Wanneer hij iets eetbaars gevonden heeft kan hij namelijk nog wel eens heftig reageren als er iemand in de buurt komt. Ook naar onbekende personen op straat wil hij nog wel eens uitvallen.

Ook al heeft Koda zelf eigenlijk niet op straat geleefd, we herkennen toch duidelijk de straathond in hem. Dit is ook niet gek als je voorouders generaties lang wel op straat geleefd hebben.

Koda is terughoudend naar onbekende mensen maar zal wanneer hij de kans krijgt altijd kiezen voor het vermijden van contact met vreemden. Ditzelfde geld met zijn eten. Wanneer je hem niet onder druk zet laat hij ook geen enkele agressie zien en kun je hem prima passeren wanneer hij iets te eten heeft.

 

In de praktijk blijkt dit toch iets te zijn wat lastig is voor nieuwe adoptanten. Doordat er bij vorige plaatsingen te snel werd gegaan ging het daar toch mis. We zijn dan ook specifiek op zoek naar mensen die zich willen laten begeleiden bij de plaatsing en die bij voorkeur al ervaring hebben met dit type hond.

 

Berghonden zijn honden die vrij zelfstandig zijn. Ze zijn goede wakers en hebben de ruimte nodig. Het aangeboren wantrouwen naar vreemden is iets wat helemaal past bij deze honden. Het gedrag van Koda is dus ook iets wat vrij rastypisch is.

Wanneer hij je echter kent dan is het de grootste knuffelkont die je je voor kan stellen. Hij trekt allerlei kunsten uit de kast om je aandacht te trekken en springt het liefst bij je op schoot op de bank. Met andere honden kan Koda goed overweg. Bij zijn gastgezin zat hij met meerdere andere honden en dit vond hij heerlijk.

Gezien de aandacht die het gedrag van Koda vraagt plaatsen we hem echter hooguit als 2e hond in huis.

 

Koda vindt alles wat eetbaar is lekker. Dit maakt hem ontzettend goed trainbaar. Bij HondenCampus trainen we hem elke dag op praktijksituaties met vreemde mensen en dit

doet hij hartstikke goed. We kunnen ons dan ook niet voorstellen dat we niet ergens een perfect plekje voor hem kunnen vinden.

We plaatsen hem in verband met zijn gedrag niet bij kinderen of mensen met een druk sociaal leven. Ook een plekje in een drukke stad is niet echt voor hem weggelegd.

Maar dan blijft er natuurlijk nog heel veel over. Koda wil heel graag dat zijn mand binnen in huis staat maar kan overdag ook best op een terrein of in de kennel verblijven.

 

Heb je interesse in Koda of wil je meer weten? Neem contact op via info@hondencampus.nl of bel Hella op 06-38637746

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance