zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Kiki


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Kruising
Leeftijd: 7 jaar
Beharing: Halflang harig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Angstig, rustig, waaks
Kennis: hier
Zindelijk: Ja
Herkomst: zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Kiki is een kleine, onherleidbare kruising met een geschatte leeftijd van 7 jaar oud. Ze is op straat gevonden als zwerver. Gezien haar gedrag en grote tepels is de kans groot dat Kiki als fokteef is gebruikt in de (brood)fok.

In het asiel was ze ontzettend bang en liet ze letterlijk haar ontlasting lopen wanneer iemand haar benaderde. Om die reden is Kiki overgeplaatst naar een gastgezin. Hier verblijft ze inmiddels 2 maanden en wat is ze opgebloeid!

Kiki heeft enorm moeten wennen aan alle prikkels die horen bij het gewone leven. De eerste keer dat de tv aanging zat ze bijna tegen het plafond. Ook buiten was alles nieuw en eng. Inmiddels kun je Kiki niet blijer maken dan dat je haar tuigje pakt. Ze komt meteen blaffend aangerend en staat al klaar bij de deur om te vertrekken. Buiten voelt ze zich duidelijk meer op haar gemak dan binnen. Zeker als ze lekker naar het bos mag en aan de lange lijn overal mag snuffelen. Loslopen is echter geen optie. Als Kiki schrikt zal ze wegvluchten, ook heeft ze de neiging om op de terugweg heel hard naar de auto te rennen.

In de wijk kan ze nog wel eens met angst reageren op geluidsprikkels of mensen die ineens tevoorschijn komen. Ook het oversteken van een drukke weg is nog erg overweldigend voor haar. Vreemde honden vindt ze erg spannend, wanneer deze haar benaderen kan ze grommen en uit angst happen. Toch wil ze stiekem wel aan ze snuffelen zodra ze zich omdraaien.

In huis leeft ze momenteel samen met een rustige, stabiele hond. Hier heeft ze ontzettend veel steun aan. De eerste weken kon ze absoluut niet functioneren als ze geen toegang had tot de andere hond. Nog steeds is Kiki heel alert zodra de andere hond opstaat en zich verplaatst. Het liefst ligt ze heel de dag bij of boven op haar. Spelen doen ze hier niet echt samen, Kiki schrikt vaak van de spelintentie. Buiten samen rennen in de losloop vindt ze wel heel leuk. In huis slaapt ze bijna de hele dag. Verder is ze goed zindelijk en kan ze samen met de andere hond prima alleen zijn.

Kiki is geen knuffelhond. Ze zal niet uit zichzelf bij je komen liggen. Overdag zal ze zelfs vaak voor je weglopen wanneer je haar benadert. ’s Avonds komt ze wel eens naast je liggen op haar rug en vind ze het wel fijn als je op haar buikje kriebelt. Het kan zijn dat ze zich op dit gebied nog verder ontwikkelt. Maar houd er rekening mee dat Kiki altijd enige spanning zal blijven ervaren in het contact met mensen, zeker met vreemden!

Het is absoluut niet de bedoeling om Kiki onder druk te zetten. Zodra je dit doet zal ze van je wegrennen of compleet bevriezen. Alleen door haar grenzen te respecteren en haar de ruimte te geven die ze nodig heeft zal ze vertrouwen in je krijgen. Bij een nieuwe eigenaar bestaat de kans dat alles weer opnieuw opgebouwd moet worden, ook de zindelijkheid.

Kiki reageert waaks wanneer je niet thuis bent en ’s nachts. Ze heeft een behoorlijk schelle blaf die ze zal laten horen zodra er iemand langs het huis loopt of wanneer er een auto stopt. Ook heeft ze de neiging om kleine dingen te verstoppen (of kapot te maken) die ze vindt in huis. Sokken zijn hierbij haar favoriet. Maar ook stiften, papiertjes of plasticjes vinden we regelmatig.

We zijn voor Kiki op zoek naar een rustig, klein huishouden waar weinig bezoek over de vloer komt. Kiki is in het gastgezin gewend aan het samenwonen met een rustig kind. Hier gaat ze goed mee om zolang haar grenzen gerespecteerd worden. Het heeft echter niet onze voorkeur aangezien een kind ook lekker met vriendjes in huis moet kunnen spelen. Dit levert Kiki stress op. Verder zoeken wij iemand die al een stabiele, rustige hond in huis heeft. Deze hond moet er mee kunnen omgaan dat Kiki, in ieder geval de eerste periode, continu achter hem of haar aan zal lopen. Als laatste ben je bereid om Kiki de tijd te geven die ze nodig heeft om te wennen zonder haar onder druk te zetten. Je traint puur op positieve wijze zonder correcties. Je ontvangt hiervoor begeleiding vanuit HondenCampus.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance