zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Kane – Dutch Cell Dogs – gereserveerd


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Kruising Greyhound
Leeftijd: 1 januari 2018
Schofthoogte: 50 cm
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Vriendelijk, enthousiast, lief, druk en opgewonden
Kennis: Geen
Zindelijk: Nee
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Kane doet mee aan de training van Dutch Cell Dogs, de start hiervan is op vrijdag 11 Januari en duurt 7 weken. Tijdens deze periode van training kan Kane wel gereserveerd worden, maar zal pas einde van de training naar zijn definitie huis kunnen. Voor meer informatie vraag het na aan een van onze medewerkers.

Kane is een enthousiaste, drukke, puberale Kruising Greyhound van 1 jaar oud. Hij is bij ons binnengekomen als zwerver en daardoor weten we helaas niets van zijn verleden af. Kane lijkt niet veel gewend te zijn en we vermoeden dan ook dat hij zijn hele leven heeft doorgebracht in een kennel. Kane is erg enthousiast als hij je ziet, hij raakt ontzettend opgewonden en wordt erg druk en springt tegen je aan. Aanlijnen laat hij goed toe al lijkt hij dit nog niet echt gewend te zijn, inmiddels wordt Kane volop uitgelaten en begint er steeds meer aan te wennen maar hier zit nog zeker werk aan. Hij is duidelijk niet gewend om mee aan de lijn te lopen, hij hapt uit opwinding ook regelmatig in de riem. Als je tijdens de wandeling anders honden tegenkomt reageert hij ontzettend druk en opgewonden en wil er graag naar toe. Kane trekt niet echt aan de lijn maar loopt wel continue voor je voeten, hieraan merk je duidelijk dat hij nog moet wennen om mee te lopen aan de lijn. Soms heeft hij aandacht voor je maar hij is ook weer snel afgeleid. Verkeer wat voorbijkomt negeert hij, als er andere mensen voorbij lopen reageert hij opgewonden en wil er dan ook graag naar toe. Het maakt voor Kane niet uit of je een bekend of onbekend persoon bent hij reageert namelijk altijd hetzelfde: vriendelijk, druk, opgewonden, springt tegen je op, maakt graag contact en laat zich graag knuffelen.

Kane zou eventueel geplaatst kunnen worden met een andere hond in huis, afhankelijk hoe beide honden uiteraard op elkaar reageren. Kane reageert namelijk wisselend op andere honden. Aan de lijn reageert Kane met veel opwinding, als hij dan kennis mag maken dan duikt hij er boven op en kan ook wat snappen. Niet iedere hond vindt dit fijn of accepteert dit gedrag. Bij andere honden is hij heel netjes en benaderd ze juist rustig. Uiteraard kijken we graag hier op het DOC-T uitgebreid of er een eventuele match is met de eigen hond. Het is helaas onduidelijk of Kane geplaatst kan worden met katten in huis, aangezien Kane een Kruising Greyhound is kan hij zeker jachtinstinct of prooidrift laten zien. Kane kan geplaatst worden met kinderen in huis, hij reageert namelijk heel vriendelijk op kinderen. Het is helaas onbekend of Kane alleen thuis kan zijn, Kane is wel altijd gewend om in een kennel te verblijven en hij is dus wel vaak alleen geweest. In huis zal het alleen thuis zijn langzaam opgebouwd moeten worden met behulp van bijvoorbeeld bench training. We verwachten dat Kane in huis lekker druk is, hij zal veel willen spelen, rennen enz.

Kane is snel afgeleid maar neemt wel beloningskoekjes aan, hij kent momenteel nog geen commando`s. Hij is wel trainbaar in een prikkelarme omgeving met extra lekker voer als motivatie. Kane weet ook niet wat hij met speeltjes moet, hij rent er even achteraan maar is zijn interesse ook snel verloren. We zijn op zoek voor Kane naar mensen die veel tijd en energie kunnen investeren in zijn opvoeding en gedrag. Kane is erg zenuwachtig en raakt snel opgewonden, hij is nog niet gewend om in huis te leven maar kan hier zeker nog aan wennen. Ook zal hij nog moeten leren om zindelijk te worden. Hij is erg sociaal naar mensen toe, maar heeft nog een hoop te leren. Denkt u Kane te kunnen bieden wat hij nodig heeft? Neem dan gerust contact met op voor een kennismaking!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance