zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Izzy – Zit in Dutch Cell Dogs training


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Engelse Stafford
Leeftijd: 11-11-17
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd, gesteriliseerd en ontvlooid.
Karakter: Druk, speels, knuffelig, gehoorzaam
Kennis: Zit, af, blijf, hier, los en pootje
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Izzy zit op dit moment in training bij Dutch Cell Dogs. (www.dutchcelldogs.nl) Dat houdt in dat deze hond momenteel niet direct geplaatst, maar wel gereserveerd kan worden.

Er is afstand gedaan van Izzy omdat de eigenaar ging samenwonen. De dochter van zijn nieuwe partner is bang voor honden. Hiervoor is Izzy eerder herplaatst i.v.m. agressie naar de andere hond in huis.

Naar bekende mensen reageert ze vriendelijk, onderdanig, is ze druk en kan uit enthousiasme tegen je opspringen. Omdat ze zo druk en lomp is, plaatsen wij haar niet bij kleine kinderen. Ze houdt heel erg van knuffelen en doet dit dan ook het liefste bij iedereen. Ze is dan ook echt een mensenhond en houdt totaal niet van andere honden. Ze reageert hier agressief op. Dit gedrag is ontstaan vanuit angst. Als Izzy de kans krijgt zal ze bijten. Je kunt dit managen door andere honden te ontwijken en op rustige plaatsen/tijdstippen te wandelen en door te trainen op negeren van andere honden.  Ze wil graag naar mensen toe. Toch vind ze het erg spannend om door mensen aangeraakt te worden. Ze kan een onderdanigheidsplasje maken wanneer ze aangehaald wordt.

Izzy is erg gehecht aan haar eigenaar. Ze volgt deze overal in huis. Ze luistert goed. Als er veel prikkels in huis zijn of er komt bezoek dan kan Izzy erg druk worden. Ze kan alleen thuis zijn, maar dan wel in een bench, anders is de kans groot dat ze gaat slopen. Izzy speelt graag. Soms kan ze hierbij gaan graven of dingen kapot maken. Izzy reageert met angst op vreemde of harde geluiden. In de avond vertoont ze meer spanning buiten dan overdag.

Tijdens het uitlaten trekt ze matig aan de lijn, maakt ze sterk contact met de geleider en reageert ze vriendelijk op voorbijgangers. Ze werkt graag met je samen. Wanneer er niet teveel prikkels om haar heen zijn vindt ze het leuk om samen oefeningen te doen of te spelen.

We zijn dan ook op zoek naar een baasje die haar de tijd gunt om rustig te wennen en veel met haar wil spelen en knuffelen en zich bewust is van de risico’s bij het zien van andere honden.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance