zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Ilse


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Husky
Leeftijd: 5,5 jaar
Beharing: Langharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Vriendelijk, sociaal, gehoorzaam, enthousiast
Kennis: Zit, af, blijf, hier, los
Zindelijk: Ja
Herkomst: Uitwisseling
Vachtverzorging: Regelmatig borstelen

Ilse en Sky zijn samen overgenomen van asiel Almere, in de hoop dat ze via ons samen een geschikte eigenaar gaan vinden. Ilse trekt tijdens het wandelen hard aan de lijn. Ze wordt vaak samen met Sky uitgelaten en dat gaat goed. Dit gebeurt dan wel met twee geleiders, alleen lopen met 2 honden is niet te doen.

Als Ilse je kent is ze zeer vriendelijk en knuffelig, ze gaat lekker op haar rug liggen om geknuffeld te worden. Naar onbekende mensen is ze net zo vriendelijk. Ilse heeft samen geleefd met een andere hond en dit ging niet goed. Ilse wil graag de controle en dit laat niet iedere hond toe. Sky daarentegen is echt haar maatje, ze zijn erg aanhankelijk naar elkaar. Ze zit tegenover de kennel van Sky zodat ze elkaar goed kunnen zien en gedraagt zich rustig in haar kennel.

Vorige eigenaar gaf aan dat Ilse geneigd is om de controle te nemen, dit is een typische raseigenschap van een Husky. Ilse heeft duidelijke sturing en begeleiding nodig zodat ze weet wat haar plaats in de rangorde is. Ilse heeft deelgenomen aan het Dutch Cell Dogs project. Ze deed het hier super goed, ook los van Sky. Ze heeft veel geduld en is goed te motiveren. Ze vindt niet alles lekker. Om haar te kunnen trainen zul je dus wel met iets heel lekkers moeten komen. Ze is goed te motiveren met speelgoed, van balletjes tot flostouwen, alles is leuk!

Ilse is een zeer sociale, vriendelijke Husky naar mensen toe. Naar andere honden is ze selectief. Ze wil graag de controle hebben en houden. Ze is enorm knuffelbaar en speels. Ze heeft een eigenaar nodig die op een positieve manier kan sturen en begeleiden.

Wij willen Ilse en Sky graag samen plaatsen. Husky’s zijn namelijk echte groepsdieren en sociaal contact met andere honden is voor hen zeer waardevol. Het is lastig om Ilse en Sky samen uit te laten wanneer je alleen bent. Ze hebben ook zeker de ruimte nodig om samen te kunnen spelen (tuin of erf), hier spelen ze regelmatig samen op het veld en daar genieten ze echt ontzettend van. Verder is Ilse een ontzettende lieve knuffelkont!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance