zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Hummer – Gereserveerd


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Amerikaanse Stafford
Leeftijd: 01-01-2014
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid.
Karakter: Druk, speels, gehoorzaam, vraagt veel aandacht, knuffelig
Kennis: Zit en hier
Zindelijk: Ja
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Hummer is bij ons binnen gekomen als zwerver, hierdoor weten we niet hoe zijn gedrag in huis is, benchtraining zou een optie kunnen zijn.

Naar zowel bekende als onbekende mensen reageert hij zeer vriendelijk, opgewonden en sociaal. Hummer is dol op mensen! Hij wil graag geknuffeld worden. We plaatsen hem wel alleen bij grote kinderen, omdat hij nogal druk kan zijn.

Hummer kan absoluut niet samen met andere honden. Hij laat diverse signalen van prooidrift zien (zeer gevaarlijk), hij maakt tijdens de testen de gedragsketen niet af, maar zal zeker in conflict raken. Hummer wordt daardoor met muilkorf geplaatst.

Tijdens het uitlaten trekt hij aan de lijn, maar maakt wel goed contact met de geleider. Op voorbijgangers reageert hij heel vriendelijk, bij het zien van andere honden wordt hij heel opgewonden en vertoont dan dreigagressie. Hij is wel goed trainbaar en vindt dit ook leuk om te doen.

Hummer is een lieve, sociale hond (naar mensen toe). Hij is dol op aandacht en werkt graag voor je. Het is een typische stafford met veel energie.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance