zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Henny


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Kruising Jack Russel
Leeftijd: 04-09-2018
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid en gecastreerd.
Karakter: Vriendelijk, druk, vraagt veel aandacht
Kennis: Zit, blijf, hier
Zindelijk: Ja
Herkomst: Afstand
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Bijzonderheden: Heeft mee gedaan met de training van Dutch Cell Dogs.

Henny is een super enthousiast hondje, hij is heel vriendelijk en komt graag met iedereen kennismaken. Hij is een echte stuiterbal! Hij is graag bij mensen in de buurt maar komt moeilijk tot rust. Hij heeft energie voor tien die hij niet zo goed kwijt kan. Henny is door zijn vorige eigenaar afgestaan aan het asiel omdat hij niet goed alleen kan zijn en de eigenaar hem door omstandigheden veel alleen moest laten. Wanneer hij alleen is is hij angstig, blaft hij veel en is hij soms onzindelijk.

Hij kan niet samen met andere honden, ook met katten vinden wij geen goed idee die jaagt hij na. Wij zijn voor hem dan ook opzoek naar een gezin zonder andere dieren. Henny zou eventueel wel bij kinderen geplaatst kunnen worden, maar houdt er wel rekening mee dat hij erg druk kan zijn waardoor hij bijvoorbeeld kan opspringen.

Henny heeft altijd zin om mee te gaan wandelen. Netjes meelopen aan de lijn moet nog geoefend worden. Wij laten hem met een tuigje uit, omdat hij anders te hard aan zijn halsband trekt. Hij reageert met veel opwinding op omgevingsprikkels zoals andere honden of verkeer.

Wanneer we hem meenemen om te spelen op het veld wordt hij erg enthousiast van balletjes. Deze ruilt hij netjes om voor een ander speeltje of wat lekkers. Voor eten doet hij alles, hij is dan ook goed te trainen.

Voor Henny zijn we op zoek naar een baasje zonder andere huisdieren, die veel thuis is en het alleen zijn langzaam wil gaan opbouwen. Daarnaast zoeken wij iemand die Henny wil helpen om zijn energie kwijt te kunnen door bijvoorbeeld met hem te spelen, denkspelletjes te doen, te gaan trainen of te gaan speuren. Dan heb je aan Henny een fijne, ietswat drukke maar super lieve hond.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance