zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Hailey – gereserveerd


Grootte:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij kinderen:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Kruising
Leeftijd:  1 jaar en 3 maanden
Beharing: Halflangharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd en ontvlooid
Karakter: Angstig, vriendelijk, enthousiast
Kennis: Zit, hier
Zindelijk: Ja
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Hailey is samen met Spykie gevonden, vastgebonden aan een boom. Ze hebben inmiddels de tijd gekregen om rustig te wennen en zijn nu klaar om op zoek te gaan naar een forever home. Hailey is erg onderdanig en kruipt zowat in je om steun te zoeken. Wanneer je haar nog niet kent kijkt ze even de kat uit de boom, maar komt dan graag kennismaken en tegen je aan kruipen. Ondanks dat Hailey erg angstig en onzeker is houdt ze ontzettend van knuffelen!

Tijdens het wandelen loopt Hailey erg netjes mee. Ze trekt niet aan de lijn en maakt veel contact met haar geleider. Wanneer er mensen, verkeer of andere honden passeren vindt ze dat nog erg spannend. Ze heeft dan ook echt de tijd nodig om te wennen aan nieuwe situaties. Wanneer ze gespannen is, is het lastig om haar te sturen. Maar zodra ze meer zal wennen kan bijvoorbeeld trainen worden opgebouwd. Hailey is namelijk dol op koekjes ;). Hailey is duidelijk niet gewend om alleen te zijn. Ze voelt zich daar ook echt niet prettig bij, en is graag samen met Spykie. In een nieuwe situatie zou het alleen zijn opnieuw in kleine stapjes moeten worden opgebouwd.

Hailey en Spykie zijn samen gevonden en erg aan elkaar gehecht, ze vinden echt steun bij elkaar als ze iets spannend vinden. Het heeft dan ook onze voorkeur dat ze bij elkaar blijven. Andere honden zijn ze duidelijk niet gewend, deze vinden ze erg spannend. Ook katten en andere dieren zijn ontzettend eng!

Ben jij gevallen voor het knappe koppie van Hailey en heb je alle tijd en geduld om haar te laten wennen. Wil jij Hailey laten zien dat de wereld niet zo eng is als ze denkt, en haar weer vertrouwen laten krijgen. Dan krijg je er een kleine knuffelkont voor terug!

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden. 

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance