zoekhond

zoekkat

zoekkitten

steunons

Foofur – geplaatst


Grootte:

Rasgroep:

Leeftijd:

Geslacht:

Kan bij honden:

Kan bij katten:

Kan alleen thuis blijven:


Omschrijving

Ras: Greyhound
Leeftijd: Januari 2015
Beharing: Kortharig
Medisch: Gevaccineerd, gechipt, ontwormd, ontvlooid
Karakter: Vriendelijk, sociaal, rustig, angstig, gehoorzaam, enthousiast, vermijdend
Kennis: Basiscommando’s
Zindelijk: Nee
Herkomst: Zwerver
Vachtverzorging: Af en toe borstelen

Foofur is als zwerver bij ons binnengekomen. Hij is een hele vriendelijke, rustige hond. Hij is wat angstig vanwege een mogelijk traumatisch verleden. Hierdoor zoekt hij veel steun bij mensen die hij kent en wordt hij niet graag alleen gelaten. Hij kan goed luisteren en is enthousiast als hij met je mee naar buiten mag, hij kan dan tegen je opspringen. Ook is hij dol op brokjes. Hierdoor is hij goed trainbaar en kent hij al een aantal basiscommando’s.

Op andere honden reageert hij vriendelijk. Hij zal helaas niet los kunnen lopen, i.v.m. zijn angst- / vluchtgedrag. Vanwege zijn schrikgedrag plaatsen wij hem niet bij kleine kinderen. Alleen zijn vindt Foofur lastig. Hier zal veel tijd voor nodig zijn om dit aan te leren. Hij moet rustig aan kunnen wennen aan de nieuwe situatie. Hij raakt snel gehecht aan mensen, en zodra deze vertrekken voelt hij zich niet prettig. De vraag is of hij hieraan gewend kan raken. Bij ons in het asiel is Foofur niet zindelijk, dit zou in een thuissituatie anders kunnen zijn.

Foofur kan geplaatst worden met een andere hond, we zouden dan moeten kijken of er een klik is met uw eigen hond. Hij kan niet met katten worden geplaatst, deze jaagt hij na.

Een hond kies je niet zomaar, wij hebben dan ook een strenge selectie voor onze asielhonden. Houdt u er daarom rekening mee dat tijdens een eerste kennismaking een hond niet geplaatst wordt. U heeft geen toegang tot de hondenkennels, dit in verband met de stress die het met zich meebrengt voor de honden, de kennels zijn de rustplek voor onze honden. Verder willen wij kennismaken met het hele gezin, ook eventuele honden die al in het gezin zijn. U kunt op het asiel alle tijd nemen om kennis te maken, te gaan wandelen en vragen te stellen aan het Beheer. Na een positieve eerste kennismaking kan er met het Beheer verdere afspraken gemaakt worden.

Share Button

klik op de foto om ze te vergroten

dierenambulance
dierenambulance